Evenimentul ZileiVremeaVremea se încălzește în weekend. Va ninge, iar la munte vântul va bate cu putere. Prognoza meteo

Vremea se încălzește în weekend. Va ninge, iar la munte vântul va bate cu putere. Prognoza meteo

Vremea se încălzește în weekend. Va ninge, iar la munte vântul va bate cu putere. Prognoza meteo
Temperatorile din acest weekend se vor situa peste media obișnuită a acestei perioade. Va ninge, iar la munte vântul avea avea intensificăto și va bate în rafală

Potrivit ANM, în vestul, centrul şi nordul ţãrii, înnorãrile vor fi persistente la noapte, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii. Va ninge, exceptând areale restrânse din Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei, unde trecător se pot semnala şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ploaie. Izolat vor fi depuneri de polei. Pe suprafeţe restrânse, în nord-vest se vor înregistra cantitãţi de precipitaţii în jurul a 10 litri/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusã.

Procesul de încãlzire a vremii va continua şi se va resimţi mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii unde pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii, mixte în prima parte a intervalului, iar noaptea sub formã de ninsoare. Izolat vor fi condiţii de polei. La munte şi în Maramureş va ninge, iar cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe arii restrânse 10…15 l/mp. În sudul şi sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusã. Vântul va avea intensificãri la munte, cu rafale de 80…90 km/h în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, iar local şi temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa între -6 şi 1 grad. Dimineaţa şi noaptea, cu precãdere în sud şi în sud-est vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM.

În București procesul de încãlzire a vremii va continua, astfel cã temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a -2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Cum va fi vremea sâmbătă

În țară, cerul va fi mai mult noros în centru, nord şi est, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Temporar se vor semnala precipitaţii, ziua pe suprafeţe mici, iar noaptea pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice şi pe alocuri în rest. Precipitaţiile vor fi sub formã de ninsoare, dar trecãtor, cu o probabilitate mai mare în Banat, Crişana şi în Transilvania, acestea vor fi şi sub formã de ploaie şi lapoviţã, favorizând izolat depuneri de polei. Pe arii restrânse, cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate în nord-vest şi în zona Munţilor Apuseni.

La munte vor fi intensificãri ale vântului, iar în zona înaltã, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, noaptea va sufla tare viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare, ziua în nord-est şi local în sud-vest şi centru, iar noaptea în nord-vest.

Temperaturile maxime, cu mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, se vor situa între -4 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade.

În București
Cerul va fi mai mult senin ziua, dar va avea înnorãri în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri noaptea. Valorile termice vor fi în scãdere uşoarã faţã de ziua anterioarã, astfel încât maxima va fi de 6…7 grade, iar minima de -5…-4 grade.

Cum va fi vremea duminică

În țară, valorile termice vor continua sã creascã şi se vor situa cu mult peste cele normale la sfârşit de ianuarie, însã vremea va fi vântoasã în majoritatea zonelor. La munte, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h la altitudini mari, unde zãpada va fi viscolitã, iar vizibilitatea foarte scãzutã; intensificãri temporare vor fi şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h şi izolat, cu precãdere în sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi Transilvania, peste 60…65 km/h.

La începutul zilei, cerul va fi mai mult noros, apoi înnorãrile vor persista în zonele montane şi submontane şi local în centru, dar în rest vor fi şi perioade de cer variabil. Va ninge la munte, local mai abundent şi se vor semnala precipitaţii mixte în Maramureş, pe alocuri în Crişana, Banat şi Transilvania şi izolat în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade. Izolat se va forma ceaţã, cu probabilitate mai mare noaptea.

În București, vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii ianuarie, cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul zilei, însã vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze de 40…50 km/h în prima parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de-3…0 grade.


Accesează: