Astăzi vremea va fi deosebit de caldă în sudul, sud-vestul și centrul țării, va deveni răcoroasă în nord-est și va fi apropiată de normalul termic al perioadei în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în nordul Moldovei și 32…33 de grade în Lunca Dunării.

Vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în regiunile nordice și centrale, precum și la munte.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vor fi condiții de grindină. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în zona montană înaltă, unde rafalele pot depăși 70…80 km/h, precum și în regiunile sudice.

În Capitală, vremea se va menține caldă, deși temperatura aerului va marca o scădere fată de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

La munte vor fi înnorări temporar accentuate și averse, posibil torențiale, descărcări electrice și condiții de grindină, pe arii extinse și mai frecvente în Carpații Orientali și local în restul masivelor.

Vântul va avea intensificări în zona înaltă, unde rafalele pot depăși 70…80 km/h, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ieri.