Potrivit meteorologilor, vremea va rămâne în continuare instabilă, iar în majoritatea regiunilor țării se vor manifesta averse de ploaie, alături de fenomene precum vijelii sau descărcări electrice. ANM mai transmite că aceste condiții se vor manifesta încă din seara de miercuri.

Meteorologii informează că joi, vremea le va face mari surprize românilor. În majoritatea regiunilor țării sunt așteptate cantități mari de precipitații, descărcări electrice și vijelii.  Fenomenele meteo extreme se vor manifesta până la finalul săptămânii în curs.

Vremea se strică pentru majoritatea regiunilor. În Dobrogea, dar și în zone precum Transilvania, va ploua extrem de mult. Pe de altă parte, în zone precum Dobrogea, vremea se va menține caldă, iar maxima valorilor va atinge 27 de grade Celsius. Valoarea maximă a zilei va fi cea de 26 de grade Celsius.

„Cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor depăși 15…20 l/mp”, au anunțat cei de la ANM.

În dimineața de joi, în regiuni precum Banat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, în Oltenia, dar și local în Muntenia, alături de Moldova, va exista și un avertisment de cod galben, formulat de către meteorologi. Avertismentul va dura până joi la ora 10:00, dar ar putea fi prelungit de către meteorologi.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, mai anunță meteorologii.

Totodată, pe tot parcursul zilei, țara noastră se va afla sub o informare meteo de instabilitate atmosferică. Aceasta va fi valabilă inclusiv în ziua de vineri, până la ora 23:00.