Evenimentul Zilei > Social > Vremea. Anunț DEVASTATOR din partea meteorologilor. PERICOL la nivel NAȚIONAL
Vremea. Anunț DEVASTATOR din partea meteorologilor. PERICOL la nivel NAȚIONAL

Vremea. Anunț DEVASTATOR din partea meteorologilor. PERICOL la nivel NAȚIONAL

Vremea de marți, 27 noiembrie, se anunță extrem de mohorâtă și de rece. Prognoza meteo anunță ploaie înghețată la București, ninsori la munte.

Potrivit vremea.ro,  Marți vor cădea precipitații sub formă de ploaie pe spații extinse în toată țara, cu excepția nordului Moldovei, unde acestea vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, în județele Botoșani și Suceava previziunile Vremea.ro arată că se va depune un strat de zăpada de până la 10-15 centimetri. Cantități de apa ceva mai însemnate, de până la 15-20 de mm, vor cădea și în sud-est, însă aici vor fi exclusiv ploi. În partea centrală a Moldovei izolat va cădea ploaie înghețată și se va formă polei. Vântul va suflă tare în sud și sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi similare cu cele înregistrate în ziua precedentă și se vor încadra în general între 5 și 10 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Transilvaniei și în Luncă Dunării) și 0-5 grade în Moldova. 

Potrivit vremea ido, la București cerul se va menține închis și se va instala frigul. Vântul va sufla în rafale puternice de 35 km/h pe timpul zilei, iar pe timpul nopții în rafale de  60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între  8°C și : -1°C, iar noaptea va cădea ploaie înghețată. Cantitățile de apă ce se vor strânge sunt : 6 L/m².  A doua zi la București sunt așteptate ninsori și vreme geroasă.