Vremea rea se prelungește până în weekend. Cod galben de vânt puternic în sudul țării

Vremea rea se prelungește până în weekend. Cod galben de vânt puternic în sudul țării Ploi. Sursa foto: Dreamstime

Vremea rea se prelungește până la finalul săptămânii, după cum arată prognoza meteo emisă de specialiștii din cadrul ANM. În cursul zilei de joi a intrat în vigoare în cod galben de vânt puternic.

 

Prognoza meteo arată că vom avea parte de zile friguroase și ploioase până sâmbătă. În dimineața de joi, 18 aprilie, a intrat în vigoare un Cod galben de vânt puternic pentru judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov. De asemenea, codul va fi valabil și pentru municipiul Bucureşti.

Vremea rece se menține

Meteorologii spun că nu vom scăpa de temperaturile scăzute și de ploi până la finalul săptămânii. Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, În unele zone, noaptea se va forma brumă, anunţă specialiștii. Totodată, ei au emis un Cod galben privind intensificări ale vântului, pentru ziua de joi, în mai multe județe din sudul țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de joi, 18 aprilie, de la ora 10.00, până sâmbătă, la ora 9.00. În această perioadă, vremea va fi foarte rece în cea mai mare parte a ţării. Pe parcursul nopţilor, în regiunile intracarpatice şi zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă.

Tot în cursul zilei de joi, temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului. Pe arii restrânse, vremea va fi rea, iar ploile se vor manifesta în întreaga țară. Cantităţile de apă vor atinge până la 15 chiar 20 de litri pe metrul pătrat. Local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h.

Pe crestele Carpaţilor Meridionali vântul va bate cu viteze de 60 până la 80 km/h. La altitudini de peste 1.500 de metri vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, îndeosebi joi.

Cod Galben

Sursa foto: ANM

Cod galben de vânt puternic

ANM a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului. Aceasta a intrat în vigoare de joi, la ora 10.00 şi va dura până la ora 21.00. Sunt vizate judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Aici, vremea rea se va manifesta prin vântul puternic va avea intensificări, cu rafale de 55 până la 65 km/h. Izolat viteza vântului va fi de 70 km/h.

În zona Capitalei, până vineri, la ora 9.00, prognoza meteo arată că valorile termice vor continua să scadă uşor. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare şi condiţii de ploaie slabă. În schimb, vântul va avea intensificări destul de puternice. Rafalele vor atinge viteze de 50 până la 55 km/h. Noaptea, cerul se va degaja, iar vântul va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 16 până la 17 grade Celsius. Valorile termice minime vor fi de 3 până la 6 grade.

De vineri de la ora 9.00, până sâmbătă la aceeaşi oră, vremea va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15 până la 17 grade, iar cea minimă de 5 până la 7 grade.

Cod galben de vânt puternic.

Sursa: Arhiva EVZ

Vremea rece se menține până la începutul lui mai

În săptămâna 22 - 29 aprilie, valorile termice vor fi mai scăzute decât de obicei pentru această perioadă în regiunile intracarpatice. Vremea va fi mai rece, în special, în vestul și nord-vestul țării. În restul regiunilor, temperaturile vor fi apropiate de medie. Ploile vor fi în toate regiunile țării, uneori în cantități peste medie, mai ales în zonele de munte.

În perioada dinaintea sărbătorilor de 1 Mai și de Paște, vremea va începe să se încălzească. Valorile medii ale temperaturii aerului vor fi ușor peste normele specifice acestei perioade. Vremea caldă va fi în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi local peste medie în regiunile sud-vestice. În restul teritoriului vor fi în general apropiate de mediile normale pentru acest interval.