Vremea se va răci, în noaptea de vineri spre sâmbătă, astfel că valorile termice vor deveni preponderent negative. Cerul va fi variabil în nord-vest, dar mai mult acoperit în restul teritoriului unde se vor semnala precipitaţii slabe pe arii relativ extinse. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mai ales sub formă de lapoviţă şi fulguială în zonele mai joase de relief. Trecător şi izolat vor fi condiţii de polei. Temperaturile minime se vor situa între -6 şi 3 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

CITEȘTE ȘI: NINSOARE şi GER în CAPITALĂ. Avertisment de la METEOROLOGI. Breaking News

Sâmbătă, vremea va fi rece în toată ţara, chiar deosebit de rece pentru această dată în regiunile extracarpatice. Prognoza meteo estimează că, astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, valorile mai ridicate fiind în vestul şi nord-vestul ţării, iar cele minime se vor situa între -8 şi 3 grade.

Cerul va fi variabil în nord-vest, dar mai mult noros în restul teritoriului unde local, mai ales în cursul zilei, se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi predominant fulguieli şi lapoviţă în zonele mai joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, precum şi în regiunile estice şi sud-estice. Presiunea atmosferica va scădea dinspre nord-vest, însă la valori uşor mai mari decât cea normală.

Pentru duminică, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, dimineaţa şi noaptea, în toate regiunile, iar în orele amiezii îndeosebi în cele sudice şi estice. Cerul va avea înnorări, iar în special la munte temporar se vor semnala fulguieli. În celelalte zone, în cursul zilei pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte.

Spre seară şi mai ales noaptea, treptat, aria precipitaţiilor mai ales sub formă de ninsoare se va extinde în sud-vestul şi sudul teritoriului, unde local cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 3 grade.

 

 

Te-ar putea interesa și: