Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea în weekend. Meteorologii au schimbat prognoza. Ce ne așteaptă?
Vremea în weekend. Meteorologii au schimbat prognoza. Ce ne așteaptă?

Vremea în weekend. Meteorologii au schimbat prognoza. Ce ne așteaptă?

Vremea. În weekend se anunță din nou temperaturi scăzute, cerul fiind înnorat în marea parte a țării. În anumite regiuni se vor înregistra averse de ploaie.

Vineri,se vor semnala precipitații în regiunile intracarpatice ale țării, iar în majoritatea regiunilor cerul va fi înnorat, scrie Antena3.

Valorile termice vor fi din nou peste media perioade actuale, maximele ajungând chiar și la 12 grade Celsius, în timp ce minima se va situa între -4 și 3 grade Celsius.

Sâmbătă, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale la această dată. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

Cerul va fi temporar noros, iar pe suprafeţe mici, trecător, se vor semnala precipitaţii slabe – ziua sub formã de ninsoare la munte şi ploaie în regiunile estice, iar noaptea mixte în cele nordice. Îndeosebi din orele serii, vântul se va intensifica treptat la început în masivele nordice, apoi în toatã zona montanã, iar pe crestele Carpaţilor Orientali vor fi intervale de timp în care va sufla tare, cu viteze la rafalã de peste 70…80 km/h.

Duminică, cerul va fi temporar noros şi mai ales noaptea se vor semnala precipitaţii mixte la munte şi predominant sub formă de ploaie, local în jumătatea de nord a ţării şi pe suprafeţe mici în rest.

Valorile termice, în creştere faţă de intervalul anterior se vor situa cu mult peste cele specifice datei, maximele urmând a se încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 2 şi 8 grade.