ANM a actualizat previziunile pentru următoarele zece zile, folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Astfel, au fost prognozate temperaturile maxime şi minime pentru fiecare regiune a ţării.

Muntenia

Vremea va fi rece în intervalul menţionat. În medie, vor fi maxime de 13…15 grade Celsius, iar în ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor crește în primele trei zile, de la 4 la 11 grade, apoi vor scădea din nou până la 5…6 grade. Aceste valori se vor menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Va ploua însemnat cantitativ pe 11 și 12 octombrie. Ploile în general slabe sunt prognozate și în perioada 15 – 16 octombrie.

Banat

În primele trei zile se va simţi o scădere de aproximativ 5 grade, iar la 12 octombrie vremea va fi deosebit de rece. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius. Ulterior, se va reveni la valori de 15…16 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor oscila în prima săptămână, astfel că în medie vor fi între 4 şi 8 grade, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra la 13 și 14 octombrie. În cea de-a doua săptămână, minimele se vor menține în jurul a 6 grade Celsius. Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în zilele de 11 și 12 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate, la fel cum va fi şi în intervalul 14 – 17 octombrie.

Crişana

În prima săptămână, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi între 11 și 15 grade, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Noaptea vor fi valori între 3 și 7 grade. În a doua săptămână de prognoză, mediile temperaturilor maxime vor atinge 14…15 grade, iar minimele 4…6 grade Celsius. Zilnic vor fi ploi slabe, cu excepţia zilelor de 11 şi 12 octombrie, când se vor cumula cantități de apă însemnate.

Transilvania

Temperaturile vor marca o scădere la mijlocul primei săptămâni de prognoză, de la 14 la 10 grade Celsius. La 12 şi 13 octombrie vremea va deveni deosebit de rece. Nopţile, temperaturile medii se vor menține între 4 și 6 grade Celsius. Ulterior, maximele vor crește până la valori medii de 13…14 grade, iar minimele nocturne se vor situa între 2 și 4 grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi pe arii extinse, iar ulterior acestea vor fi slabe.

Maramureş

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi deosebit de rece în perioada 11 – 13 octombrie, când valorile termice diurne vor fi cu aproximativ 7 grade mai scăzute decât în mod normal. În cea de-a doua săptămână, valorile medii diurne vor fi cuprinse între 13…14 grade Celsius, iar cele nocturne între 3…5 grade. La 11 și 12 octombrie vor fi ploi abundente pe arii extinse.

Moldova

Valorile termice diurne vor marca o ușoară scădere în prima zi şi apoi se vor menține între 10 și 12 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză. Vremea va fi deosebit de rece în prima săptămână, iar regimul termic nocturn şi se va caracteriza prin valori cuprinse între 4 și 8 grade Celsius. Până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius. Sunt prognozate precipitații abundente în zilele de 11 și 12 octombrie, dar şi ploi slabe, mai ales pe 15 şi 16 octombrie.

Dobrogea

Între 10 – 13 octombrie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale, cu maxime între 16…18 grade și minime de 10…12 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade. Ziua vor fi între 12 și 14 grade Celsius, iar noaptea 6 și 8 grade. Ploi frecvente, însemnate cantitativ, vor fi pe 11 și 12 octombrie.

Oltenia

Valorile termice diurne se vor încadra între 13 și 15 grade, iar vremea va fi deosebit de rece în prima săptămână. Regimul termic nocturn va avea valori cuprinse între 5 și 9 grade, cele mai ridicate minime urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. La sfârșitul intervalului, media regională a temperaturilor minime va fi de 5…6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în fiecare zi, dar precipitațiile pe arii extinse vor cădea în zilele de 11 și 12 octombrie, dar şi în intervalul 14 – 18 octombrie.

La munte

Maximele diurne între 4 și 7 grade Celsius şi temperaturile nocturne în prima săptămână, între -2 și 2 grade. În a doua săptămână de prognoză, minimele termice se situa în jurul valorii de 0 grade. Pe 11 și 12 octombrie vor fi precipitații mixte, pe arii extinse, local importante cantitativ. Mai ales între 14 și 17 octombrie, se vor semnala precipitații mixte pe arii mai restrânse  , dar mai slabe cantitativ.