Vremea în țară: În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp. În Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp. Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 21 de grade.

București:  Începând din a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru apariția perioadelor cu manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

29.07.2019 ORA 09 – 30.07.2019 ORA 09

Vremea se va răcori în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în cursul zilei în vestul, sudul și local în centrul țării prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă ce mai pot depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mai restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, cu cele mai mari valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade, mai ridicate pe litoral.

București: Vremea se va răcori dar va fi în general instabilă. Îndeosebi în prima parte a zilei va fi ridicată probabilitatea pentru apariția perioadelor cu manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.