Evenimentul Zilei > Social > VREMEA. ANM a emis o PROGNOZĂ SPECIALĂ. Ce se va ÎNTÂMPLA în această săptămână
VREMEA. ANM a emis o PROGNOZĂ SPECIALĂ. Ce se va ÎNTÂMPLA în această săptămână

VREMEA. ANM a emis o PROGNOZĂ SPECIALĂ. Ce se va ÎNTÂMPLA în această săptămână

Vremea. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea marți în România. Prognoza meteo anunță ger la munte, Iar în Capitală soarele își va face apaiția. Potrivit vremea.ro, Marți în prima parte a zilei va mai fulgui cu totul izolat în Dobrogea, însă după orele amiezii, un front atmosferic venit dinspre vestul Europei va aduce ninsori slabe pe spații relativ extinse în vestul Transilvaniei, Maramureș, Banat și Crișana.

Vântul va sufla moderat în vestul extrem al țării și în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Dimineață va fi geroasă în mare parte din țara noastră, însă mai ales în centru și în nord, unde minimele termice vor coborî până spre -20 de grade Celsius, iar cu totul izolat în depresiunile intramontane din Carpații Orientali, chiar și până la -25 de grade, în condițiile unui strat de zăpada consistent prezent pe sol și a unui cer care se va degaja temporar de nori.

Conform prognozei meteo temperaturile maxime se vor situa în general între -9 și -4 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), -6…-2 grade în Banat și Crișana, -3…2 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -6…-2 grade în Moldova.   

În Capitală vremea va fi însorită în București, deși temperaturile scad ușor. Maximele și minimele termice se vor încadra între -1°C și -6°C. Vântul suflă cu putere, cu o viteză de 13 km/h dinspre SV pe timpul zilei și 10 km/h dinspre S pe timpul nopții. Cantitarea de precipitații este 0. Temperaturile sunt în continuă scădere în zilele următoare.