Vremea se încălzește din acest weekend. Cât mai țin ploile 

Vremea se încălzește din acest weekend. Cât mai țin ploile  Sursa foto: Arhiva EVZ

Vremea se încălzește ușor, începând de sâmbătă, 20 aprilie, însă, se vor înregistra ploi în Oltenia, Dobrogea și Transilvania, conform prognozei actualizată de Administrația Națională de Meteorologie(ANM). Potrivit meteorologilor, la munte, la altitudini înalte, va ninge.

Vremea se încălzește din acest weekend. Cât mai țin ploile

Astfel, din acest weekend, temperaturile revin la cele specifice acestei perioade. Potrivit meteorologilor, citați de Digi 24, temeperaturile maxime vor fi cuprinse între 12....20 C, iar cele minime între 8....C. Vântul va sufla mai puternic în Transilvania, rafalele pot atinge 60km/h. Precipitațiile vor fi abunente în Oltenia, Dobrogea, centrul și vestul țării, iar la altitudini de peste 1000 de metri, va ninge.

În sudul țării, temeparaturile vor fi în ușoară creștere. Sunt așteptate temperaturi maxime de 20 C, iar minimele vor fi curinse înre 10-12 C, conform sursei citată.

În săptămâna 22-29 aprilie,temperaturile medii se vor menține, în general , apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări, spun specialiștii ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vreme de primăvară, abia în Săptămâna Mare a Paștelui

Vremea în luna aprilie

Sursa foto: Pixabay

În perioada 1-7 mai, în aproape toată țara, vremea va fi „cu adevărat” de primăvară, Mai exact, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, cu precipitații de scurtă durată.

„Vorbim de o perioadă în care manifestările de vreme se încadrează în cele de început de sezon cald, deci ploile vor avea mai ales caracter de averse, ploi de scurtă durată”, a spus Florinela Georgescu, din cadrul ANM, potrivit sursei citate.

De asemenea, în perioada 13 - 20 mai, vremea se va menține la nivelul normal acestei perioade. Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric estimat va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a ţării.

Vremea în Europa. Unde se înregistrează temeparturi negative

Prognoza meteo 26 ianuarie. Meteorologii au emis alerte de viscol și vijelii pentru unele regiuni

Ninsori și viscol. Sursa foto: Dreamstime.com

Meteorologii anunță cp și în celelalte țări din Europa vremea va reveni la normalul perioadei, după valul de aer rece carea adus „furtuna Renata”. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12-23C. Cel mai cald va fi la Atena, unde se vor înregistra 22-23 C. Vorfi condiții de ploi, de scurtă durată în Austria, Slovenia, Italia.  La Berlin(Germania) va fi frig, spun meteorologii. Temperatura maximă va fi de 8 C, iar cea minimă de -1C.