Temperaturile vor atinge valori ridicate în zone precum Muntenia, Oltenia, Banat și Crișana. Cerul va fi mai mult senin, dar izolat, în extremitatea de sud a ţării şi în Carpaţii Meridionali vor apărea unele înnorări și se pot semnala ploi și descărcări electrice.

Valorile termice se vor încadra între 27 și 35 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat. Unele intensificări vor fi semnalate în sud-est şi la munte.

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

În București, vremea va fi extrem caldă, iar temperaturile vor atinge valori alarmante.. Indicele temperatură – umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura va ajunge până la 35 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile din timpul nopții vor avea valori cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius.