Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea-24 iulie. Sfârșit de săptămână cu schimbări meteo în toată România
Vremea-24 iulie. Sfârșit de săptămână cu schimbări meteo în toată România

Vremea-24 iulie. Sfârșit de săptămână cu schimbări meteo în toată România

Meteorologii anunță că astăzi, 24 iulie, vremea se va menține instabilă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină local în sud-vest și centru, precum și în zonele montane și submontane și pe suprafețe mici în restul teritoriului.

Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

În Maramureș și în Transilvania, maximele termice vor fi cuprinse între 28 și 29 de grade Celsius. Vremea se încălzește și în Crișana și în Banat, unde mercurul din termometre va ajunge până la 30 de grade Celsius.

În Moldova și în Olteania, temperaturile maxime anunțate de meteorologi sunt mai mici față de ziua de ieri, mercurul din termometre urcând până la 31 de grade.

Vremea în Capitală

În București, cerul va fi variabil cu unele înnorări, dar probabilitatea pentru averse va fi scăzută. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.

Vremea la munte

Pentru zonele montane, prognoza meteo nu este favorabilă celor care sperau să meargă în excursii și drumeții. Meteorologii anunță vreme severă și instabilă, în special în zonele montane și de deal.

Pe arii restrânse este posibil să apară averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină.

Vremea la mare

Pe litoral, vreme se anunță frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul ar putea sufla slab, până la moderat. Maxima termină de la Constanța nu va depăși 27 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 20 de grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: