Meteorologii nu au vești bune pentru români nici pentru acest weekend. Vremea, pe 12 iunie, va prezenta instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin perioade de înnorări. De asemenea, se semnalează prezența ploilor torențiale și a descărcărilor electrice.

Fenomenele meteo extreme vor fi prezente cel mai des în sudul, centrul şi estul ţării, în zonele montane şi submontane. În a doua parte a zilei, local, ele vor fi întâlnite în vest, centru, nord şi nord-est și cu precădere pe timpul nopții, informează ANM.

La munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Cerul va prezenta înnorări, iar averse vor fi însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt vor înregistra intensificări, însă pentru perioade scurte de timp, potrivit ANM.

În a doua parte a zilei, fenomenele meteo vor deveni mai frecvente. Cantitățile de apă vor fi de 25 l/mp, iar, local, de 30 l/mp.

Vremea pe litoral

Vremea la mare va fi, în general, instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare. După-masa și seara vor fi prezente și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină, conform ANM.

Temperaturile minime se vor situa între 17 și 19 grade, în timp ce cele maxime vor varia între 22 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori situate între 18 și 20 de grade.

Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt pot înregistra intensificări.