Două anotimpuri într-o săptămână. Temperaturi negative în unele zone

Două anotimpuri într-o săptămână. Temperaturi negative în unele zone Vremea. Sursa foto: Pixabay

În ultima perioadă, România pare să aibă două anotimpuri. Vremea va continua să se încălzească ușor, în sudul țării, însă, în unele regiuni temperaturile vor fi scăzute și condiții de ploaie. Sâmbătă dimineața, 20 aprilie, s-au înregistrat -10 C în depresiuni, menționează Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM.

„Două anotimpuri” într-o săptămână. Temperaturi negative în unele zone

Vremea Republica Moldova

Sursa foto: Arhiva EVZ

Deși de sâmbătă, 20 aprilie, temperaturile sunt în ușoară creștere, ploile, descările electrice și chiar zăpada vor fi prezente în unele regiuni. Conform celei mai recente prognoze meteo, vremea va fi capricioasă în ultima perioadă, temperaturile vor alterna de la  o zi la alta.

„Temperaturile maxime se vor situa în marea lor majoritate între 12-13 grade Celsius, la cel mult 17 -18 grade. Sisteme noroase vor traversa din nou zona țării noastre, vor determina ploi și cantități mai însemnate de apă. Apoi, duminică, din nou, în extindere dinspre partea de vest a teritoriului în toată țara și din nou cantități mai importante de apă și descărcări electrice. În zona Capitalei, putem spune că ne vom situa cumva în jurul normalului acestei perioade. Cu o maximă ce va varia de la o zi la cealaltă de la 16 la 17-18 grade”, a precizat Alina Șerban, meteorolog ANM, pentru Digi24.

Cum va fi vremea duminică, 21 aprilie. Frig în centrul țării, temperaturi de vară și ploi în Capitală

Vremea rea se menține

. Sursa foto: Dreamstime

Duminică, 21 aprilie, din nou, în partea de vest a  țării sunt așteptate precipitații abundente și descărcări electrice. În București, însă, de săptămâna viitoare ne putem aștepta la temperaturi de aproape 30 C, a precizat Elena Mateescu, director în cadrul ANM.  Cu toate acestea, ploile de scurtă durată nu vor lipsi din Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Și în Capitală vom mai avea ploi în zilele următoare sunt semnale de o încălzire ușoară de la mijlocul săptămânii viitoare când foarte probabil să avem mai multe temperaturi de 20 și ușor peste 20 de grade”, a precizat sursa citată, pentri Digi24.