Vreme senină în Republica Moldova, norii își fac apariția doar în sud

Vreme senină în Republica Moldova, norii își fac apariția doar în sud Sursă Dreamstime

Vreme de primăvară, azi, 28 februarie, în Republica Moldova, cu temperaturi ce ajung la 10-12 grade Celsius, după cum au anunțat meteorologii.

Zi însorită, fără nori, azi, 28 februarie, în Republica Moldova, după cum au anunțat meteorologii. Temperaturile sunt în creștere față de ziua precedente, cu maxime ce vor atinge de la 10 la 12 grade Celsius. Soarele nu va fi tulburat de apariția niciunui nor și nu există șanse de precipitații în mare parte a țării vecine.

Temperaturi maxime de 12 grade Celsius în Republica Moldova

Se vor înregistra 12 grade Celsius la Chișinău, Cahul, Rîbnița, Bălți și Briceni. Cea mai joasă valoare se va consemna la Ștefan - Vodă, cu 10 grade. Cer înnorat va fi în sudul țării, la Cahul. La polul opus, minima zilei va ajunge la 4 grade. Vântul va sufla slab, fără intensificări, după cum au mai anunțat specialiștii meteo.

Vreme neobișnuit de caldă, în continuare, în România

În România, vremea va fi caracterizată de stabilitate și nu vor fi diferențe mari față de ziua anterioară. Dinspre estul continentului se va extinde un anticiclon și mai ales peste zona extracarpatică a țării se va înregistra o creștere a presiunii atmosferice. Această creștere va aduce condiții de stabilitate, dar și un aport de umezeală pentru zonele joase ale atmosferei, astfel că ne așteptăm ca mai ales marți și miercuri să fie nebulozitate joasă sau ceață pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea, în Moldova și prin partea de sud a țării.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

În partea, în zona intracarpatică a țării vremea va fi în general frumoasă, cu ore însorite mai tot timpul. Sub aspect termic, temperaturile sunt în continuare peste cele obișnuite. Temperaturile se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade Celsius, cu cele mai mari valori în partea de nord-vest a țării. Temperaturile minime vor fi între 0 și 7 grade, cu valori mai coborâte în estul Transilvaniei, unde vor fi -5 grade Celsius. Vom avea parte de intensificări ale muntelui în anumite regiuni, iar în rest acesta va sufla slab și moderat.