Vreme caldă în toată țara. Joi, 4 februarie, vremea va fi deosebit de caldă, dar vântoasă în cea mai mare parte a ţării, prognozează ANM.

Conform prognozei meteo, la munte, viteza vântului va atinge 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m. În Carpaţii Orientali, rafalele de vânt vor depăși viteza de 90- 120 km/h, spulberând zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari, ziua în nord-vestul şi centrul ţării.

În vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, mai ales în cursul zilei, vor fi înnorări. Local şi temporar va ploua. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi, îndeosebi în primele ore ale zilei, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -2 şi 7 grade.

Vreme caldă în București

Și în Bucureşti vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări. Rafalele vor bate cu o viteză de aproximativ 45 km/h. Vântoasele se vor manifesta mai ales în a doua parte a zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineaţa, vor mai fi condiţii de ceaţă.

Prognoza în zona de munte

La munte, vremea va fi caldă pentru această dată, dar vântoasă. Se vor atinge viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m. În Carpaţii Orientali, rafalele de vânt vor depăși viteza de 90- 120 km/h, spulberând zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii.

Cerul va prezenta înnorări şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi doar în zona înaltă se va semnala lapoviţă sau ninsoare. Valorile de temperatură vor fi asemănătoare cu cele din intervalul precedent.