Vine un val de căldură! Luna februarie începe cu o săptămână mult mai caldă decât temperaturile obișnuite pentru această perioadă.

Săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele intracarpatice.

Cald va fi mai ales în Transilvania, Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, dar și în sudul Dobrogei.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudică a țării, dar mai ales în sud-vest și la munte. Va fi local excedentar în nordul extrem al țării. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cel normal pentru această perioadă. Mai multă apă va fi, local, doar în Maramureș.

Săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021

Și în această săptămână temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Temperaturi ceva mai ridicate decât media țării se vor consemna în sudul Munteniei și al Olteniei.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatcie, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cel mai mult va ploua, în a doua săptămână din februarie, în Maramureș și Banat.

Săptămâna 15.02.2021 – 22.02.2021

Pentru cea de a treia săptămână din luna februarie, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Răcirea va fi mai accentuată în Carpații Orientali și Nordul Moldovei, dar și în depresiunile din Transilvania și în Apuseni.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie arată că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.