Vreme caldă în Republica Moldova, ploi persistente în nordul și centrul țării

Vreme caldă în Republica Moldova, ploi persistente în nordul și centrul țării Sursa Foto: Arhiva EVZ

O zi cu temperaturi în crește, în Republica Moldova, joi, 25 aprilie. Continuă să se încălzească, după cum au informat meteorologii, astfel încât mercurul din termometre nu va coborî sub valoarea de 10 grade Celsius.

Chiar dacă din punct de vedere termic va fi o zi de mijlocul primăverii, nu se poate spune că va fi și una ideală. Pentru că în toate regiunile țării își vor face apariția norii și există șanse de precipitații. Valoarea maximă se va înregistra la Cahul și Ștefan-Vodă, acolo unde se vor consemna 21 de grade Celsius, conform specialiștilor meteo. Vor fi 20 de grade la Chișinău și câte 19 la Bălți, Briceni și Rîbnița. În partea de nord, precipitațiile vor cădea în cantități semnificative.

Cum va fi vremea în Republica Moldova

Vineri, temperaturile redevin oscilante și vor fi în scădere, cu valori cuprinse între 14 și 17 grade Celsius.

În România, azi, în sud-estul țării valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, iar în rest vremea se va răci.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Transilvania, Moldova, Muntenia și cea mai mare parte a Oltenei și a Dobrogei cerul va fi mai mult noros și se vor semnala averse. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în sud-est se vor semnala descărcări electrice.

Prognoza meteo

Sursa foto: Taiga | Dreamstime.com

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și averse se vor semnala pe suprafețe mici. La munte, la altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Care vor fi temperaturile maxime

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în estul Munteniei și Dobrogea continentală, iar cele minime între 0 și 12 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiuni, unde spre sfârșitul intervalul vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

În București, vremea se va răci. Pe parcursul zilei și la începutul nopții cerul va fi mai mult noros și vor fi averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, apoi cerul va deveni variabil.