Evenimentul Zilei > Actualitate > Vrei să fii raw vegan? Iată ce presupune mai exact acest lucru
Vrei să fii raw vegan? Iată ce presupune mai exact acest lucru

Vrei să fii raw vegan? Iată ce presupune mai exact acest lucru

Potrivit specialiştilor, stilul raw vegan presupune combinarea a două tipuri de alimentaţie.

Bineînţeles, cel vegan şi cel raw! Este exclus orice aliment de origine animală si orice aliment gătit la mai mult de 40 de grade Celsius.

Se presupune că orice aliment care a fost preparat la o temperatură mai mare de 40 de grade şi-a pierdut enzimele benefice, valoarea nutriţională şi devine mai greu de digerat.

Persoanele care adoptă acest regim alimentar consumă fructe şi legume crude, nuci, alune, seminţe, ierburi, toate în diverse combinaţii, fresh-uri de fructe etc.

Este important de ştiut că organismul nostru nu se adaptează imediat  noului regim şi de aceea trecerea de la stilul alimentar actual la cel raw vegan trebuie făcută treptat. Abia după ce organismul s-a obişnuit cu această nouă dietă, putem vedea dacă este potrivită pentru corpul nostru. Alimentele raw vegan nu sunt grele, ci foarte uşor de digerat, şi ne dau energie. Însă organismul uman are nevoie de o gamă foarte largă de substanţe nutritive, iar alimentaţia raw vegan nu conţine decât o mică parte dintre ele. Vitamina B12, vitamina D, fierul, Omega3 se vor lua, în acest caz, sub formă de suplimente, cel mai indicat la recomandarea unui specialist.