Evenimentul Zilei > Politica > Vrea în Parlamentul European cu declarații de avere false
Vrea în Parlamentul European cu declarații de avere false

Vrea în Parlamentul European cu declarații de avere false

EVZ a descoperit că un fost consilier general al Capitalei, vicepreședinte al PP-DD și actual candidat la europarlamentare, a uitat să declare bijuterii în valoare de 50.000 de euro și un apartament.

După  ce „Evenimentul Zilei” a dezvăluit, ieri, că  Eduard Dumitraşcu, proaspăt ales de Parlament în funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR, a depus în 2012 declarații de avere dubioase în care atât el, cât şi soţia figurau fără case, terenuri, maşini,  conturi bancare şi cu venituri  zero,  deși  au un copil în întreţinere, astăzi vă prezentăm un al membru PP-DD care a uitat să treacă zeci de mii de euro în declarațiile de avere.  

Vicepreşedintele PP-DD Radu Orzaţă candidat la alegerile europarlamentare, a depus, de-a lungul timpului, declarații de avere  desprinse parcă din filmele cu Harry Potter. Orzață a făcut să apară și apoi să dispară, de la o declarație la alta, case, ceasuri şi bijuterii.

Istoria minciunilor

Pe 29 aprilie 2012, Orzaţă a depus prima sa declaraţie de avere, în calitate de candidat pentru o funcţie de consilier general al Capitalei. În declaraţie a menţionat un autoturism Toyota din 2007 şi două depozite bancare. După ce a devenit consilier, el a depus o declarație similară. Numai că, la începutul anului 2013, când s-a vacantat postul de primar din Slatina, Orzaţă a poftit la funcţie, prilej cu care a mai depus o declaraţie de avere, pe 14 ianuarie 2013.

Aici, el și-a amintit că mai are un apartament pe numele soției, cumpărat în 1996, ceasuri în valoare de 30.000 de euro (cumpărate în 2002) şi bijuterii de 20.000 euro (din 2000). Ulterior, vicele PP-DD a pierdut alegerile la Slatina şi s-a angajat şef serviciu în Camera Deputaţilor, la grupul PP-DD. Se pare că memoria l-a lăsat din nou pe 28 iulie 2013, când a depus o nouă declaraţie de avere, în care a uitat şi de apartament, şi de ceasuri şi de bijuterii. La fel s-a întâmplat și în cazul declarației depuse, recent, în calitate de candidat la europarlamentare.

„Probabil a pierdut cheia de la apartamentul în care ține ceasurile și bijuteriile și îi așteaptă pe cei de la ANI să o găsească”, se amuză un coleg din PP-DD. Contactat de EVZ, Orzață a recunoscut totul. „Aşa este, cum spuneţi dumneavoastră! Apartamentul îl am şi acum, este al soţiei! Şi bijuteriile şi ceasurile le mai am, şi asta e o omisiune, o să rectific toate declaraţiile. Mulţumesc pentru că mi-aţi atras atenţia”, ni s-a spovedit Orzaţă.