Voturi și Sânge: America de pregătește de Război Civil. „Nu am văzut asemenea măsuri din 11 septembrie”

Voturi și Sânge: America de pregătește de Război Civil. „Nu am văzut asemenea măsuri din 11 septembrie”

Departamentele de poliție de pe întreg teritoriul Statelor Unite anulează toate concediile și învoirile, pregătesc echipe speciale de intervenție de stradă și strâng informații despre posibile tulburări sociale legate de alegerile din 3 noiembrie.

Departamentul de poliție din New York, NYPD, a cerut pe 24 octombrie comercianților din jurisdicția sa să se pregătească pentru posibile violențe politice legale de alegeri, a scris The Wall Street Journal.

NYPD se pregătește de mai multe săptămâni pentru a asigura securitatea metropolei în eventualitatea unor urgențe legate de scrutin.

Miami, Portland, Seattle, Minneapolis, Orlando, Chicago și alte orașe importante din America au luat și ele măsuri speciale, informează și Fox News.

Ne puteți urmări și pe Google News

(Între timp, în Portland, violențele au izbucnit deja, dezlănțuite de Black Lives Matter și Antifa.)

„Aș minți dacă aș spune că nu sunt îngrijorat”

Vincent Vallelong, vicepreședintele Seargents Benevolent Association, unul dintre sindicatele polițiștilor din New York, a declarat pentru Daily Caller că nu a mai văzut asemenea pregătiri pentru situații catastrofale, în orașul său, de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

„Măsuri ca acestea au fost luate pe 11 septembrie, când toată lumea a trecut la ture de 12 ore, dar acum toată poliția este practic în stare de alertă”, a spus Vallelong.

„V-aș minți dacă v-aș spune că nu sunt îngrijorat”, a continuat el. „Am văzut polițiști atacați în New York, la ultimele violențe. Nu este o situație care trebuie luată în ușor, acum.”

Iar Dennis Slocumb, vicepreședintele de onoare al altui sindicat al polițiștilor, International Union of Police Associations, a afirmat la rândul său:

„Fiecare oraș este pregătit (pentru violențe). Nu doar New York sau Minneapolis. Cred că orice șef de poliție din orice zonă metropolitană se pregătește pentru asta de o bucată de vreme.”

S-a declanșat alarma tactică

„Ceea ce face, probabil, este să anuleze concediile și să declanșeze alarma tactică”, a adăugat Slocumb, fost șerif în districtul Los Angeles. „Pregătesc probabil echipe de intervenție, își pun la punct dosarele, se asigură că au tot echipamentul de care e nevoie.”

„Sunt sigur că fiecare agenție monitorizează rețelele sociale și probabil au agenți sub acoperire infiltrați atât în rețelele sociale cât și în anumite grupuri”, a adăugat fostul șerif.

Slocum a mai spus și că agențiile de forță pot să încheie colaborări cu departamentele învecinate, cunoscute ca întrajutorări mutuale, în cazul în care ar fi nevoie de suplimentarea forțelor într-un oraș sau altul.

Consultări cu Spitalele și Pompierii

De asemenea, autoritățile au început probabil consultări cu clinicile și departamentele de pompieri.

Pe de altă parte, Vallelong, care colaborează îndeaproape cu NYPD, spune că poliția „ar trebui să-și scoată deja caii și măștile de gaz”.