Evenimentul Zilei > International > Votanții irlandezi aleg căsătoria persoanelor de același sex
Votanții irlandezi aleg căsătoria persoanelor de același sex

Votanții irlandezi aleg căsătoria persoanelor de același sex

Revoluție socială în IRLANDA

Chiar dacă acum mai bine de două secole, irlandezii, discriminau homosexualitatea, iată că votanții au ales printr-un referrendum să le acordă o șansă celor care vor să se căsătorească și au același sex. Rezultatele indică o schimbare socială dramatică, într-o țară catolică, iar cel care spune asta este chiar Ministrul Sănătății, Leo Varadkar, care a declarat că este homosexual.

"Acest subiect a atins intr-adevar un nerv in Irlanda. Este un mesaj puternic pentru fiecare persoana tanara LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) din Irlanda si fiecare tanara persoana LGBT din lume", a declarat ministrul Egalitatii Aodhan O'Riordain, citează hotnews.ro

Propunerea legislativă se bucură de sprijinul tuturor partidelor politice, fiind suținută de angajatori și promovată de foarte multe vedetă, chiar dacă Irlanda a fost una dintre cele mai conservatoare țări din lume. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.