"O iniţiativă mai veche a ALDE referitoare la votul în diaspora a adunat până la urmă aprobarea tuturor partidelor politice şi iată că urmează să fie promulgată de preşedinte această nouă modalitate de vot în diaspora, cea cu votul anticipat, lucru care pe de o parte cred că va rezolva problema în aşa fel încât să nu mai fie astfel de subiecte la viitoarele alegeri, toţi oamenii să poată să meargă să voteze. Toţi oamenii au dreptul constituţional să voteze şi, pentru că ne interesează în primul rând drepturile cetăţenilor, cred că este un lucru foarte bun. De altfel, aşa acum aţi văzut, a fost un consens politic firesc referitor la acest subiect şi cred că este un punct câştigat de ALDE având în vedere că această iniţiativă, până la urmă, ne aparţine şi a fost una dintre iniţiativele preşedintelui nostru, Călin Popescu Tăriceanu", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele ALDE Giurgiu, Ionel Muscalu. 

Vicepreşedintele ALDE Giurgiu, Alexandru Vladu, este de părere că această lege va fi atacată la CCR pentru că se creează discriminare. 

 

 

"Deja sunt discuţii în ţară că se creează o discriminare, sunt discuţii şi după ce va ieşi această lege probabil că va fi şi atacată la CCR, pentru că oamenii se întreabă de ce cei de acolo trebuie să aibă trei zile de vot, iar noi, în ţară, să nu putem să votăm decât până la ora 21,00, iar acolo şi în a treia zi se poate prelungi până la 23,59. Nu este legitim. Ideea este că încerci să rezolvi o problemă şi creezi deja o altă problemă, ăştia suntem noi, românii", a spus Alexandru Vladu.

Te-ar putea interesa și: