Volvo face anunţul momentului! Maşinile vor fi „complet electrice”. Iar vânzările vor fi online

Volvo face anunţul momentului! Maşinile vor fi „complet electrice”. Iar vânzările vor fi online Sursa foto: Arhiva EVZ

Volvo face anunţul momentului! Maşinile vor fi „complet electrice”. Întreaga gamă de mașini Volvo va fi complet electrică până în 2030. Iar vânzările se vor muta online.

Volvo face anunţul momentului! Maşinile vor fi „complet electrice”. Henrik Green, directorul tehnologic Volvo Cars: „Nu există un viitor pe termen lung pentru mașinile cu motor cu ardere internă”. „Sunt absolut convins că nu vor exista clienți care să vrea cu adevărat să rămână cu un motor pe benzină”. „Suntem convinși că o mașină electrică este mai atractivă pentru clienți”. Iar toate vânzările modelelor electrice urmând să fie disponibile online.

Volvo face anunţul momentului! Maşinile vor fi „complet electrice”. Iar vânzările vor fi online

Gigantul auto din China a lansat anul trecut prima sa mașină complet electrică. Pe termen mediu, vrea ca jumătate din vânzările globale să fie complet electrice până în 2025. Hibrizii reprezentând cealaltă jumătate.

Volvo Cars a declarat că va lansa o nouă familie de mașini electrice în următorii câțiva ani. Mai mult, vrea să lanseze marți cel de-al doilea model complet electric, C40.

Ne puteți urmări și pe Google News

Volvo Cars devine cea mai recentă firmă importantă de automobile care a stabilit planuri pentru un viitor axat pe mobilitatea electrică.

Ford, de exemplu, a declarat recent că va investi 1 miliard de dolari într-o instalație de producție a vehiculelor electrice din Köln, Germania

Compnia a mai anunţat că gama sa din Europa va fi complet electrică până în 2030. În timp ce unitatea Tata Motors, Jaguar Land Rover, a declarat că marca Jaguar va fi complet electrică până în 2025. Iar producătorul auto va lansa modele electrice ale întregii sale linii până în 2030.

Tehnologie electrică, noi obiective

Și în noiembrie anul trecut, Bentley, deținut de Volkswagen, a declarat că modelele sale vor fi toate electrice până în 2030.

Şi producătorul sud-coreean Kia va lansa primul său vehicul electric dedicat anul acesta. În timp ce grupul german Volkswagen investește aproximativ 35 de miliarde de euro (aproximativ 42,14 miliarde de dolari) în vehicule electrice și spune că vrea să lanseze aproximativ 70 de modele complet electrice până în 2030, scrie cnbc.com.