O companie de telefonie mobilă scumpește abonamentele. Noile tarife, majorate cu 8%

O companie de telefonie mobilă scumpește abonamentele. Noile tarife, majorate cu 8% Sursa foto: Arhiva EVZ

Vodafone a explicat că decizia de majorare a abonamentelor în România a fost determinată de costurile de furnizare a serviciilor, fiind amintită și inflația, care s-a situat la 9,7% în 2023.

Vodafone scumpește abonamentele românilor

Vodafone România este un operator de telecomunicații mobile cu sediul în București, fiind o filială a grupului internațional Vodafone. Compania a intrat pe piața românească în 2005.  Vodafone este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din România.

Vodafone România a devenit și furnizor de servicii fixe de telecomunicații, după fuziunea prin absorbție cu operatorul prin cablu UPC România, preluând abonații UPC.

Compania a notificat clienții (Foto) persoane juridice că, începând cu factura viitoare, va majora cu 8% tarifele practicate la abonamentele de servicii de telecomunicații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vodafone. Sursa foto: profit.ro.

Compania vinde divizia sa spaniolă către Zegona Communications

Anul trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 5,33 miliarde de lei, în creștere cu 13,7% față de anul precedent. Pierderea netă a companiei a urcat însă cu 49,5%, la 182,29 milioane de lei.

Mai mult, Vodafone vinde divizia sa spaniolă către Zegona Communications, pentru 5 miliarde de euro, marcând al doilea acord major al noului său director general şi o ieşire dintr-un piaţă cu performanţe scăzute de ani de zile.

Directorul general Margherita Della Valle, care a promis că va remodela grupul de telecomunicaţii din Marea Britanie pentru a stimula creşterea, a declarat că vânzarea îi va permite să se concentreze pe pieţe cu „structuri durabile şi o prezenţă locală suficientă”.

Zegona, listată la Londra, condusă şi condusă de directorul executiv din telecomunicaţii Eamonn O’Hare, a cumpărat şi vândut anterior operatorii regionali Telecable şi Euskaltel din Spania.

„Avem un plan mai bun”, a declarat O’Hare pentru Reuters, inclusiv aducerea fostului CEO al Euskaltel, José Miguel García, pentru a conduce afacerea, potrivit reuters.com.