Jurnalista Charlie Rose l-a întrebat cât intenţionează să rămână la cârma Rusiei iar Vladimir Putin a răspuns că lucrul ăsta ar depinde de mai mulţi factori, dar mai ales de ceea ce simte el faţă de această poveste, informează The Moscow Times. “Durata mandatului meu depinde de două condiţii. Fireşte, în primul rând, sunt prevederile constituţionale pe care nu am de gând să le încalc. Nici nu ştiu însă dacă să profit la maxim de avantajul drepturilor pe care mi le conferă Constituţia. Voi decide în funcţie de situaţia din ţară, din lume, dar şi în funcţie de sentimentele mele”, a precizat Putin.

Nu este prima oară când ţarul Putin este chestionat despre posibilitatea intrării sale în cursa prezidenţială din 2018, când, dacă va fi (re)ales, ar deveni preşedinte pentru a patra oară.

Putin este primul preşedinte rus care beneficiază de un mandat prelungit de şase ani în loc de patru, cât prevedea legea modificată în 2008 de liderul de la Kremlin de atunci Dmitri Medvedev.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Поклонницы Путина !Присоединяйся к нам,ставьте лайк , пожалуйста : https://www.facebook.com/The.Russian.Federation

Posted by Росси́я – Российская Федерация – Russia on Monday, June 29, 2015

Putin a devenit preşedinte în 2000, a fost reales în 2004 şi a părăsit puterea în 2008 când şefia Kremlinului i-a revenit lui Medvedev, care nu a făcut decât să pregătească revenirea lui Putin la putere în 2012 (potrivit Consituţiei, în Rusia, un preşedinte nu poate rămâne la putere mai multe de două mandate sucesive).

Dacă va fi ales preşedinte pentru a patra oară şi va rămâne la Kremlin încă şase ani, Vladimir Putin va deveni preşedintele cu cei mai mulţi ani petrecuţi în fruntea Rusiei, după dictatorul sovietic Iosif Vissarionovici Stalin, care s-a aflat la cârma Rusiei aproape 30 de ani.