"A fost o vizită strict privată", a dat asigurări Putin, într-o conferinţă de presă la Soci, în sud-vestul Rusiei, cu omologul său finlandez Sauli Niinisto.

Însoţit de o trupă de dansatori cazaci, Putin a participat la nunta lui Karin Kneissl, care a avut loc sâmbătă la Gamlitz, un sat viticol din apropiere de Graz, în sud-estul Austriei, potrivit antena3.ro

Opoziţia austriacă a denunţat prezenţa lui Putin la nuntă, spunând că afectează reputaţia de neutralitate politică a Austriei, ţară care asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE. 

O înregistrare video postată online de site-ul televiziunii ruse de stat RT a devenit virală, arătându-o pe şefa diplomaţiei austriece, vizibil bucuroasă, făcând o reverenţă în faţa preşedintelui rus după ce a dansat cu el. 

"În ciuda sărbătorii, am putut vorbi cu ministrul afacerilor externe şi cu cancelarul austriac" Sebastian Kurz, a recunoscut totuşi Putin. 

"Austria joacă un rol important şi pozitiv nu doar în relaţiile noastre bilaterale, dar şi pentru construirea unui dialog între Rusia şi UE", a subliniat el. 

"În curând, Finlanda va asigura preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Sperăm că în acea perioadă vom putea face de asemenea ceva pozitiv pentru restabilirea de relaţii normale ruso-europene", a adăugat Putin.