Vladimir Putin cheamă tot mai mulți oameni la arme. Ultimii intrați în vizor

Vladimir Putin cheamă tot mai mulți oameni la arme. Ultimii intrați în vizor Militari ruși în exerciții. Sursa Foto- Ministerul Rus al Apărării.

Vladimir Putin a dat ordin. Comisariatele militare din regiunea Moscovei au trimis o serie de scrisori întreprinderilor, cerându-le acestora să furnizeze liste cu angajații lor, bărbații, eligibili ca rezerviști.

Crește numărul chemărilor de rezerviști, Vladimir Putin vrea o mobilizare continuă

Armata rusă cheamă un număr mai mare de rezerviști decât normalul pentru exercițiile anuale de antrenament în cel puțin o regiune a țării, a aflat The Moscow Times de la managerii mai multor companii din regiunea Moscovei.

Experții spun că apelurile pentru exercițiile de instruire ar putea fi un efort al autorităților militare ruse de a compensa întârzierile înregistrate în recrutarea de voluntari. De asemenea, numărul mai mare de chemări sub arme ar putea fi și un semn cu privire la o viitoare ofensivă majoră în Ucraina, acum când Rusia ar putea să profite de deficitul tot mai mare de muniții al Kievului, arată The Moscow Times.

Firmele trebuie să facă liste cu bărbații eligibili

Comisariatele militare din regiunea Moscovei au trimis o serie de scrisori întreprinderilor, cerându-le acestora să furnizeze liste cu angajații lor, bărbații, eligibili ca rezerviști. Aceste liste trebuie să conțină informații detaliate precum: numele și prenumele, data și locul nașterii, nivelul de pregătire militară, starea fizică, specialitatea militară, gradul militar, funcția în companie și o adresă și un număr de telefon, a declarat un oficial al comisariatului militar, pentru The Moscow Times sub rezerva anonimatului, având în vedere că nu avea autorizare pentru a vorbi cu mass-media.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sunt trimise scrisori tuturor companiilor înregistrate în regiunea Moscovei. Biroul nostru de înrolare militară ar trebui să adune date cu toate persoanele disponibile pentru serviciul militar, pentru taberele de antrenament care au loc timp de câteva săptămâni, la mijlocul lunii iunie", a spus angajatul biroului de înrolare militară.

Chemarea rezerviștilor va provoca perturbări

Reprezentanții a patru întreprinderi din regiunea Moscovei au confirmat această informație pentru The Moscow Times. Fiecare oficial al companiilor contactate a spus că este îngrijorat de faptul că absența temporară a unei părți semnificative a forței de muncă ar putea forța firmele să opereze la capacitate limitată sau să-și oprească operațiunile.

"La întreprinderea mea, mai mult de 20% din personalul a 1.000 de oameni ar putea fi chemat pentru serviciul militar. Cam atât se încadrează în criterii", a declarat pentru The Moscow Times un director superior de la o întreprindere industrială din partea de nord-vest a regiunii Moscova. El a spus că a primit o scrisoare de la centrul local de înrolare militară la sfârșitul lunii martie.

„Pentru noi, acest lucru înseamnă potențial oprirea parțială a lucrărilor la toate locațiile de producție, precum și imposibilitatea de a opera depozitele și așa mai departe”, a spus managerul. „Și acest lucru este garantat că va perturba planurile noastre de producție”.

Se cer date detaliate despre angajații lor. Mișcarea lui Vladimir Putin

Managerii superiori ai altor trei companii din vestul și nordul regiunii Moscova au confirmat, de asemenea, că au primit solicitări de la birourile militare de înrolare pentru a furniza date detaliate despre angajații lor.

„De asemenea, s-ar putea să fim nevoiți să suspendăm operațiunile pentru o perioadă”, a declarat pentru The Moscow Times un manager senior al unei companii aflate la mai bine de 100 de kilometri de Moscova.

„Acum analizăm cum ar funcționa compania când bărbații vor pleca în taberele militare de antrenament”, a spus managerul, vorbind sub rezerva anonimatului, deoarece nici el nu era autorizat să ia legătura cu presa.

Și alte regiuni ar putea avea cote mai mari de rezerviști

Regiunea Moscova, cu o populație de aproximativ 8,5 milioane de locuitori, este a doua cea mai populată regiune a țării, după capitala însăși.

Cote mai mari decât cele normale pentru taberele de antrenament ale rezerviștilor ar fi putut fi stabilite și în alte regiuni rusești, a declarat pentru The Moscow Times o sursă apropiată Ministerului rus al Apărării.

Rusia organizează în mod normal exerciții de antrenament pentru rezerviștii săi în fiecare an.

"Taberele de antrenament asigură recalificarea într-o specialitate ocupaţională militară. Iar pentru armată, este o verificare de sistem pentru departamentul de organizare şi mobilizare al Statului Major", a declarat o sursă apropiată Ministerului Apărării, sub rezerva anonimatului.

Numărul de persoane chemate pentru taberele de antrenament poate varia în funcție de regiune, a adăugat sursa.

Informații despre recrutarea rezerviștilor... clasificate 

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea rezerviștilor pentru exerciții militare la 1 martie. Conform decretului, numărul de oameni pe care Ministerul Apărării îi va chema pentru antrenament – precum și momentul în care va avea loc antrenamentul – este clasificat.

Rusia și Ucraina sunt blocate de luni de zile într-un război de uzură. Dar având în vedere că Ucraina înregistrează un deficit de muniție din cauza blocării ajutorului SUA, iar armata rusă a făcut progrese lente, dar constante în regiunea Donețk, armata lui Putin nu are nevoie de o creștere semnificativă a numărului de soldați.

Mobilizarea „parțială” a rezerviștilor pentru război de la Kremlin din septembrie 2022 este încă în vigoare din punct de vedere legal, deoarece decretul lui Putin nu a dat nicio dată finală. Cu toate acestea, lansarea unei noi runde a mobilizării rămâne o mișcare extrem de nepopulară pentru Vladimir Putin.

Pentru o ofensivă, noi soldați ar trebui antrenați

Dacă înalta conducere rusă continuă să își dorească mai multe teritorii ucrainene, armata va trebui să-și sporească semnificativ numărul, a declarat un expert militar rus pentru The Moscow Times.

Ofensiva militară în sine ar trebui, de asemenea, repetată și noi soldați ar trebui antrenați, a spus expertul, care a vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu are voie să vorbească cu presa străină.

Creșterea chemărilor sub arme pentru pregătirea militară semnalează că autoritățile doresc să ridice nivelul de pregătire de luptă și coeziunea rezervelor țării, precum și să repete procedura în sine, a declarat expertul militar israelian David Sharp pentru The Moscow Times.

„Când oamenii sunt luați de la serviciu și chemați pentru mai mult decât în timp de pace, este un indiciu că șansele ca ei să fie recrutați sau mobilizați cresc”, a spus Sharp.

„Acum sunt chemați la antrenament și apoi ar putea merge la război”.

Obiective mai ambițioase

Prin recrutarea voluntară și coercitivă a soldaților contractuali, armata rusă pare să fi fost capabilă să compenseze pierderile grele pe care le-a avut în timp ce a oprit contraofensiva Ucrainei de anul trecut și apoi a lansat o ofensivă rusă activă, a spus el.

"Dar acest flux nu este nelimitat și poate chiar să înceapă să se diminueze în ciuda stimulentelor financiare crescute. Va trebui ca pierderile să fie înlocuite de cineva. Cu toate acestea, nu este o chestiune de urgență", a spus Sharp.

Alternativa, a mai spus Sharp, ar fi ca Vladimir Putin să decidă că își poate atinge obiectivele mai ambițioase prin creșterea dramatică a numărului armatei.

„Mai ales dacă Ucraina întâmpină dificultăți în a obține ajutor de la aliații săi, atunci acești rezerviști ar putea fi necesari. Cu toate acestea, ei sunt cel mai puțin probabil să fie potriviți pentru o operațiune ofensivă împotriva unui inamic bine ancorat în teren și cu experiență”.