Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin AMENINŢĂ Suedia. Ce condiţie incredibilă a pus pentru a nu DECLANŞA RĂZBOIUL
Vladimir Putin AMENINŢĂ Suedia. Ce condiţie incredibilă a pus pentru a nu DECLANŞA RĂZBOIUL

Vladimir Putin AMENINŢĂ Suedia. Ce condiţie incredibilă a pus pentru a nu DECLANŞA RĂZBOIUL

Vladimir Putin şochează din nou. Prin vocea ambasadorului Rusiei în Suedia, Viktor Tatarintsev, liderul de la Kremlin anunţă că vor exista consecinţe dacă nordicii se alătură NATO.

Viktor Tatarintsev a spus că, în acest moment, Rusia nu are niciun plan militar împotriva Suediei, însă lucrurile se pot schimba radical în eventualitatea unei alinaţe cu NATO, informează Mediafax, citând publicaţia Dagens Nyheter.

 "Orice ţară care se alătură NATO trebuie să fie conştientă de riscurile la care se supune. Putin a spus că vor fi consecinţe, că Rusia trebuie să aibă un răspuns militar şi să-şi reorienteze amplasarea trupelor militare şi a rachetelor", a declarat Tatarintsev.

Momentan, Suedia nu are planuri să se alăture NATO, dar cei care susţin o astfel de alianţă militară sunt din ce în ce mai mulţi. Un sondaj făcut în 2014, în luna octombrie, a arătat că 37% dintre suedezi sunt în favoarea unei alianţe cu NATO, în timp ce doar 36% s-au declarat împotrivă.