Putin are un contracandidat pentru alegerile din 2024. Deocamdată e în arest

Putin are un contracandidat pentru alegerile din 2024. Deocamdată e în arest Vladimir Putin, întâlnire cu omologul său din Iran. Sursa foto: Administrația Prezidențială

Vladimir Putin şi-a găsit „naşul” la alegerile din 2024. Mai exact, liderul de la Kremlin a aflat cine este primul contracandidat pe care-l va avea la alegerile din 2024, în cazul încare va mai candida.

Vladimir Putin şi-a găsit „naşul” la alegerile din 2024. Igor Girkin, un ultranaționalist rus proeminent aflat în arest, în așteptarea procesului sub acuzația de incitare la extremism, a transmis joi că va fi un președinte mai bun decât Vladimir Putin, calificându-l ca fiind credul și „prea îngăduitor”. De la moartea lui Evgheni Prigojin, Girkin este cel mai proeminent critic al lui Putin.

Vladimir Putin şi-a găsit „naşul” la alegerile din 2024. Rivalul său iese la atac: Nu mă las dus de nas

Mai exact, Igor Ghirkin şi-a anunţat joi candidatura la preşedinţia Rusiei în anul 2024 pentru a-l înlocui pe actualul preşedinte „prea îngăduitor. Promiţând că nu le va permite occidentalilor „să-l ducă de nas”.

„Cred că în chestiunile militare sunt mai competent decât actualul preşedinte”, a transmis Igor Ghirkin pe Telegram.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vârstă de 52 de ani, a devenit între timp blogger militar şi un critic înverşunat al puterii ruse. Mai ales în urma campaniei militare lansate pe teritoriul ucrainean. Spune că o susţine, dar o consideră prost condusă de nişte comandanţi incapabili.

Fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) implicat în organizarea anexării Crimeii şi a trupelor proruse din estul Ucrainei în 2014, Igor Ghirkin a anunţat în luna mai că un nou grup din care face parte împreună cu alţi naţionalişti ruşi a decis să facă pasul intrării în politică. Într-o mişcare de opoziţie care să prevină colapsul Rusiei în faţa bulversărilor interne rezultate în urma campaniei militare ratate din Ucraina.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Igor Girkin. Sursa foto: Facebook.

De ce a fost arestat Igor Ghirkin

Arestat la începutul lunii iulie în cadrul acţiunilor represive lansate de Putin împotriva mediilor naţionaliste ruse, Igor Ghirkin aşteaptă acum din spatele gratiilor să fie judecat. Acesta este acuzat de „instigare la activităţi extremiste”. El riscă până la cinci ani de închisoare şi o astfel de sentinţă i-ar zădărnici ambiţiile electorale.

Publicat pe canalul său de Telegram urmărit de peste 730.000 de persoane, anunţul candidaturii sale primise până la orele prânzului 13.000 de like-uri.

„Eu nu am niciun prieten milionar, spre deosebire de Vladimir Putin. Aşadar nu va trebui să cedez cererilor lor în detrimentul economiei ruse”, a adăugat Ghirkin.

Acesta a făcut referire la oligarhii ruşi, deşi el este văzut drept un apropiat al oligarhului naţionalist Konstantin Malofeiev. Mai mult, acesta este sancționat de Occident de pe vremea când acţiona în cadrul trupelor separatiştilor proruşi din estul Ucrainei,

Igor Ghirkin a fost condamnat în lipsă de justiţia olandeză pentru rolul său în doborârea avionului Boeing 777. Atacul deasupra Ucrainei s-a soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bordul avionului. De asemenea, Igor Ghirkin nu recunoaște Ucraina ca stat suveran, scrie usnews.com.