Evenimentul Zilei > EVZ Special > Vladimir Putin a vorbit despre cel mai sumbru scenariu. Un Război Mondial cu efecte devastatoare pentru omenire
Vladimir Putin a vorbit despre cel mai sumbru scenariu. Un Război Mondial cu efecte devastatoare pentru omenire

Vladimir Putin a vorbit despre cel mai sumbru scenariu. Un Război Mondial cu efecte devastatoare pentru omenire

Vladimir Putin, președintele Rusiei, nu crede că recentul eveniment petrecut în Marea Neagră, în jurul unei nave britanice, ar fi putut să ducă la un conflict de proporții.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a spus, miercuri, că exclude posibilitatea că omenirea să ajungă în pragul unui Război Mondial. Un scenariu de neînchipuit, conform liderului de la Kremlin chiar și dacă avioanele rusești ar fi scufundat distrugătorul britanic HMS Defender în Marea Neagră.

Vladimir Putin a vorbit despre gravul incident petrecut în Marea Neagră, cu o navă a Marii Britanii

Nava britanică de război despre care Rusia spune că a intrat ilegal în apele sale teritoriale lângă Crimeea a făcut acest lucru pentru a observa cum reacționează forțele rusești. A fost declarația făcută de Vladimir Putin, în timpul conferinței anuale cu publicul. Rușii au convocat-o pe ambasadoarea Marii Britanii la Moscova după incident. Rusia susține că HMS Defender a intrat în apele sale teritoriale, însă Marea Britanie și mare parte a lumii consideră că apele aparțin Ucrainei.

„A fost o provocare, bineînțeles. Dar, și dacă am fi scufundat disrugătorul britanic lângă Crimeea, e puțin probabil că lumea s-ar fi aflat în pragul celui de-al Treilea Război Mondial”, a declarat Vladimir Putin.

Autoritățile de la Moscova au anunțat că o navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră.

Britanicii au negat evenimentul

Ministerul britanic al Apărării a negat însă incidentul, spunând că nava „executa o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, iar rușii probabil „desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră”.

Un corespondent de la BBC, ce se afla la bordul distrugătorului HMS Defender, a spus că vasul de război a fost survolat de mai mult de 20 de avioane rusești și încadrat în mers de două nave rusești de coastă, care s-au apropiat mult, încercând să-l oblige să-și schimbe direcția.