Evenimentul Zilei > Social > Voiculescu, despre marea necunoscută a momentului. Se redeschid sau nu școlile
Voiculescu, despre marea necunoscută a momentului. Se redeschid sau nu școlile

Voiculescu, despre marea necunoscută a momentului. Se redeschid sau nu școlile

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a făcut precizări cu privire la redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie.

Vlad Voiculescu, despre redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie. Luni seară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o serie de precizări despre redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie. Decizia urmează să fie luată marți, 2 februarie, ministrul Educației declarând că aceasta depinde de Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu, despre redeschiderea școlilor pe 8 februarie. „Evit să mă pronunț”

„Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu, întrebat dacă elevii se vor întoarce în sălile de clasă pe data de 8 fabruarie, moment în care începe semestrul al II-lea.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, aruncă mingea în curtea lui Voiculescu

Duminică, la un post de televiziune, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța că redeschiderea școlilor depinde de decizia Ministerului Snătății.

„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Ne dorim revenirea la normalitate, iar normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv” în ce fel se desfășoară cursurile, a subliniat ministrul. „Înainte de februarie 2020 nu exista posibilitatea de alegere fără motive. Exista posibilitatea de a sta acasă pe motive medicale”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că decizia redeschiderii școlilor urmează să fie luată împreună cu președintele Klaus Iohannis.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a spus Cîţu.