Nelu Tătaru a declarat că OUG care prevede posibilitatea ca spitalele să facă reparaţii cu fonduri europene a fost elaborată în mandatul său. Imediat după tragedia de la Piatra Neamţ. Deci a fost lăsată masa ministerului Sănătăţii.

Nelu Tătaru: Eu sunt chirurg, el economist

„E acel raport de după Piatra Neamț. S-a făcut solicitare către corpul de control. După cum știți Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban stipula pe fonduri europene pentru a reface aceste instalații. Din informaţiile mele, aceste OUG se afla pe masa inițiatorilor. La Ministerul Sănătăţii si al Fondurilor europene. Noi avem acoperiri diferite: eu sunt chirurg, el economist şi abordarile sunt diferite”, a declarat Nelu Tătaru.

Scandal în Coaliție. Nelu Tătaru acuză: „E acel raport de după Piatra Neamț

„După tragedia de la Piatra Neamţ, la nivelul Guvernului, s-a decis o serie de controale – care au fost coroborate între Ministerul Sănătăţii, Inspecţia sanitară de stat şi inspecţiile sanitare din DSP-uri, precum şi IGSU şi ISCIR – la toate secţiile de terapie intensivă, nu neapărat din spitalele COVID. Dar  şi din celelalte spitale, pentru a vedea realitatea, dotarea fiecărei secţii şi necesarul şi conformarea.

Scandal în Coaliție. Nelu Tătaru face lumină cu privire la ordonanţa de urgenţă

În acest sens, s-a făcut un raport, care a apărut chiar pe 23 decembrie. După cum ştiţi, o ordonanţă de urgenţă a fost în primă lectură, care stipula că se pot accesa fonduri europene pentru a reface aceste instalaţii. Din informaţiile mele, că şi astăzi m-am informat, această ordonanţă de urgenţă se află în continuare pe masa iniţiatorilor – Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene – pentru avizare”, spus Tătaru.

Scandal în Coaliție. Cu privire la OUG Nelu Tătaru a declarat:

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă i-a predat OUG actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu: „Actele normative sunt la nivelul Guvernului şi sunt predate de la nivelul Guvernului. Deci, ordonanţa este a unui guvern, nu a unui minister. Normal este ca noi să ne informăm, când preluăm un portofoliu, de toate probleme care sunt la nivelul Guvernului, să putem avea adoptarea la lucrurile care ne interesează”, a concluzionat fostul ministru al Sănătăţii.

Continuând: „Eu nu dau vina pe nimeni. La Ministerul Sănătăţii se află o ordonanţă, se află un raport, se află un plan de conformare”, a adăugat Tătaru, informează Agerpres.