Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în Coaliție. Nelu Tătaru, acuzaţii fără precedent la adresa lui Vlad Voiculescu
Scandal în Coaliție. Nelu Tătaru, acuzaţii fără precedent la adresa lui Vlad Voiculescu

Scandal în Coaliție. Nelu Tătaru, acuzaţii fără precedent la adresa lui Vlad Voiculescu

Scandal în Coaliţie. Nelu Tătaru revine în atenţia opiniei publice spunând că Vlad Voiculescu avea acea OUG care doar trebuia aplicată.
Nelu Tătaru a declarat că OUG care prevede posibilitatea ca spitalele să facă reparaţii cu fonduri europene a fost elaborată în mandatul său. Imediat după tragedia de la Piatra Neamţ. Deci a fost lăsată masa ministerului Sănătăţii.

Nelu Tătaru: Eu sunt chirurg, el economist

„E acel raport de după Piatra Neamț. S-a făcut solicitare către corpul de control. După cum știți Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban stipula pe fonduri europene pentru a reface aceste instalații. Din informaţiile mele, aceste OUG se afla pe masa inițiatorilor. La Ministerul Sănătăţii si al Fondurilor europene. Noi avem acoperiri diferite: eu sunt chirurg, el economist şi abordarile sunt diferite”, a declarat Nelu Tătaru.

Scandal în Coaliție. Nelu Tătaru acuză: „E acel raport de după Piatra Neamț

„După tragedia de la Piatra Neamţ, la nivelul Guvernului, s-a decis o serie de controale – care au fost coroborate între Ministerul Sănătăţii, Inspecţia sanitară de stat şi inspecţiile sanitare din DSP-uri, precum şi IGSU şi ISCIR – la toate secţiile de terapie intensivă, nu neapărat din spitalele COVID. Dar  şi din celelalte spitale, pentru a vedea realitatea, dotarea fiecărei secţii şi necesarul şi conformarea.

Scandal în Coaliție. Nelu Tătaru face lumină cu privire la ordonanţa de urgenţă

În acest sens, s-a făcut un raport, care a apărut chiar pe 23 decembrie. După cum ştiţi, o ordonanţă de urgenţă a fost în primă lectură, care stipula că se pot accesa fonduri europene pentru a reface aceste instalaţii. Din informaţiile mele, că şi astăzi m-am informat, această ordonanţă de urgenţă se află în continuare pe masa iniţiatorilor – Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene – pentru avizare”, spus Tătaru.

Scandal în Coaliție. Cu privire la OUG Nelu Tătaru a declarat:

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă i-a predat OUG actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu: „Actele normative sunt la nivelul Guvernului şi sunt predate de la nivelul Guvernului. Deci, ordonanţa este a unui guvern, nu a unui minister. Normal este ca noi să ne informăm, când preluăm un portofoliu, de toate probleme care sunt la nivelul Guvernului, să putem avea adoptarea la lucrurile care ne interesează”, a concluzionat fostul ministru al Sănătăţii.

Continuând: „Eu nu dau vina pe nimeni. La Ministerul Sănătăţii se află o ordonanţă, se află un raport, se află un plan de conformare”, a adăugat Tătaru, informează Agerpres.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: