Virgil Ianţu şi „Câştigă România!” continuă seria întâlnirilor cu tinerii pasionaţi de concursurile de cultură generală. Miercuri, 25 noiembrie a participat la o întâlnire online cu elevii clasei a IX-a I de la Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București. Alături de ei s-au aflat Ionela Neagoe, directorul colegiului, dar și profesorul de istorie Sorin Mărgărit, dirigintele clasei.

Întâlnirea a fost una cu emoții, mai ales că multe s-au schimbat în acest an iar actuala generație este una cu totul specială. În clasa modernă, unde s-a ținut video conferința, etichetele cu numele tinerilor stăteau în ordine pe bănci, parcă așteptându-i pe elevi.

„Știu prin ce treceți și știu că emotional nu este ușor pentru voi în perioada aceasta… a adolescenței, probabil cea mai frumoasă din viață. Văd sala de clasă și e foarte ciudat să vă văd pe voi pe ecran. Încerc să vă imaginez aici, în bănci. Va trebui să avem răbdare, pentru că într-o zi lucrurile se vor îndrepta și o să ne vedem la școală. Atunci aș vrea să mă întâlnesc în această clasă cu cei cu care m-am întâlnit astăzi în aceste condiții”, a spus Virgil Ianțu.

S-au purtat discuții despre scoală în pandemie, vechi si nou în învățământ, experiență și carieră în media dar și despre „Câstigă România!”. Finalul întâlnirii a prilejuit un mic concurs amuzat, cu premii, iar câștigătorii au primit câte un exemplar din „Marea Istorie Ilustrata a României și Republicii Moldova în 10 volume”.

„Câștigă România” este o emisiune de cultură generală, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media. Difuzat de luni până joi pe TVR 2 și prezentat de Virgil Ianțu, concursul este unul dintre cele urmărite programe de la noi și a fost remarcat şi la nivel internațional. În urmă cu câteva zile, la cea de-a 19-a ediție a premiilor votate de publicul Revistei TVmania, „Câștigă România!” a primit pentru a doua oară trofeul pentru „Cea mai bună emisiune concurs”.