Viorica Dăncilă a declarat că la Neptun a avut loc o întâlnire informală a Comitetului Executiv Național al PSD. "Am vorbit despre organizarea congresului, despre mesaje, despre unitate. Am vorbit despre strategia noastră după congres. Este important și mesajele pe care le vom da, și proiectele pe care le avem dar și modul pe care le vom pune în palicare după congrsul din 29 iunie", a spus premierul.

 

Întrebată dacă este bine că Eugen Teodorovici și-a anunțat deja candidatura pentru  alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a dat de înțelers că așteaptă și alte candidaturi. "Da, este bine. Este bine ca toti colegii care vor să candideze să spună acest lucru, să putem face măsurători prin sondaje de opinie, să vedem cum stă fiecare coleg în aceste sondaje astfel încât să maximizăm, sa maximizam șansa de a câștiga aegerile prezidențiale", a explicat premierul, spunând că nu ea, i-a cerut lui Teodorovici să își anunțe candidatura. 

"Nu, eu le-am cerut tuturor colegilor care vor să candideze, să își anunțe candidatura pentru că este bine să știm din timp dacă unii colegi vor să candideze pentru prezidențiale. De săpt[mana viitoare incep sondajele. Vor fi puși toti cei care pana la jumatatea saptamanii vitoare își  depun candidaturile. Trebuie sa vedem care este cea mai buna opțiune".