Viorica Dăncilă: „Domnule Ludovic Orban, văd că pregătiți deja terenul pentru tăierea salariilor în sistemul bugetar. Săptămâna trecută am văzut primele semnale de la ministrul Finanțelor, iar în această săptămână vedem noi semnale de la dumneavoastră”, scrie fostul premier pe social media.

„E inacceptabil ceea ce vreți să faceți! Guvernul pe care l-am condus nu a crescut pensii și salarii pentru ca Ludovic Orban și PNL să le taie! Căutați și găsiți soluții pentru români, în loc să vă folosiți de greutățile momentului pentru a vă impune agenda anti-bugetari și anti-pensionari!

Și încă un lucru, scrie Dăncilă pe social media,  asumați-vă guvernarea și lăsați diversiunea cu greaua moștenire. Ați rămas blocat într-o buclă temporală și tot repetați ceea ce ați spus în noiembrie și decembrie? O guvernare serioasă înseamnă soluții, nu smiorcăieli după aproape jumătate de an de la învestire”, este mesajul fostului premier al României pentru Ludovic Orban.

Gîlceava a plecat de la declaraţia actualului premier: „Ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două. Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit”, a spus premierul Ludovic Orban.