Așadar, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reacţionat imediat  după ce directorul General al Poştei Române, Horia Grigorescu, a trimis o circulară către toate oficiile poştale din ţară prin care solicită poştaşilor să nu mai livreze pensiile şi alocaţiile către persoanele aflate în carantină din cauza coronavirusului.

Mesajul ministrului Muncii: ”Persoanele afectate de coronavirus respectiv cu suspiciune de a purta virusul nu pot fi lăsate fără nicio formă de venit. Mai ales în condițiile actuale în care au nevoie de medicamente, hrană. La fel cum acestor persoane suspecte de virus, autoizolate la domiciliu, cineva la duce de mâncare și orice alt lucru necesar, și pensia le va fi livrată!

Poșta Română trebuie să îmi prezinte soluții pentru ca, în condiții de siguranță, toți pensionarii, toți beneficiarii de ajutoare sociale să-și primească drepturile. Cei care le primesc pe card deja le-au primit, acum vorbim despre cei care le primesc în numerar.

Poșta este în contract cu instituția aflată în coordonarea Ministerului Muncii – Casa Națională de Pensii Publice pentru distribuția, în numerar, a drepturilor de pensie și a prestațiilor sociale. Pentru orice problemă există soluții și în cursul zilei de astăzi Poșta îmi va prezenta soluții, ca în orice relație contractuală.

Concomitent, Poșta trebuie să clarifice informațiile apărute în spațiul public. Le doresc multă sănătate beneficiarilor noștri și îi asigur că avem soluții pentru a nu suferi și din cauza lipsei resurselor”, a scris Violeta Alexandru pe social media.

Între timp, Compania Naţională Poşta Română a anunţat în această după-amiază, că după o perioadă în care s-a decis suspendarea livrării pensiilor şi alocaţiilor la domiciliul persoanelor aflate în izolare din cauza suspiciunilor de coronavirus, serviciile vor fi realuate.