Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Ovidiu Vîntu despre MĂSURILE FISCALE luate de GUVERN: „În doze mici şi OTRAVA poate fi leac”
Sorin Ovidiu Vîntu despre MĂSURILE FISCALE luate de GUVERN: „În doze mici şi OTRAVA poate fi leac”

Sorin Ovidiu Vîntu despre MĂSURILE FISCALE luate de GUVERN: „În doze mici şi OTRAVA poate fi leac”

Vîntu a vorbit despre măsurile fiscale pe care guvernul social democrat le-a luat. Acesta spune despre ele că deşi au fost adoptate de social democraţi, sunt „ultra liberale”.

Sorin Ovidiu Vîntu este de părere că aceste măsuri fiscale avantajează statul în detrimentul cetăţeanului.

Fiind un om de afaceri, acesta a scris pe pagina sa de Facebook că din această schemă lipseşte cu desăvârşire componenta investiţională, care ar ajuta foarte mult la dezvoltarea proiectelor pe care Guvern şi le doreşte.

„Măsurile fiscale luate de guvernul social democrat sunt, în mod paradoxal, măsuri ultra liberale care, exceptând profesiile liberale :), anvijazează în primul rând beneficiul statului în detrimentul cetățeanului. Din nefericire lipsește aproape cu desăvârșire și componenta investițională care să sprijine prin plus valoare proiectul, ea fiind înlocuită de niște jenante trucuri și artificii fiscale menite să lărgească baza de impozitare”, a scris Vîntu.

Acesta avertizează încă o dată generaţia curentă, spunând că un stat nu poate fi puternic fără oameni bogaţi, deoarece „ei sunt adevăratele motoare de dezvoltare într-o economie solidă”.

„Generație, nu poate un stat să fie puternic fără oameni bogați. Ei sunt adevăratele motoare de dezvoltare într-o economie solidă. Cu risc, ingeniozitate ori șpagă, ei fac ca țara să se dezvolte. Cu bucuria celui sărac cu duhul ai aplaudat defilarea lor, legați în cătușe, încurajând astfel abuzurile de tot felul la care au fost supuși. Oamenii de afaceri bogați nu sunt simpatici. Majoritatea sunt inculți, orgolioși, mitomani, grandomani, greu de înghițit, detestați de majoritatea zdrobitoare a populațiilor din țările sărace sau a celor proaspăt ieșite din comunism”.