Însoţite de furtuna puternică şi căderile de grindină provocate de depresiunea Adrian, rafalele puternice de vânt au provocat deja pene de electricitate care au afectat 7.000 de persoane, potrivit agerpres.ro

Un număr de 5.000 de locuinţe se aflau încă în întuneric în a doua parte a dimineţii, în special în Castagniccia, a anunţat compania de electricitate franceză EDF.

Corsica este, de asemenea, sub avertizare pentru inundaţii, valuri înalte şi furtuni, o tornadă formându-se în regiunea Porto-Vecchio, se mai precizează în comunicatul agenţiei meteorologice franceze.

Începând cu a doua parte a zilei, vânturile din sectorul sudic vor sufla cu viteze cuprinse între 100 şi 130 km/h, ajungând până la 160 km/h la rafale în capul Corsica. În cursul serii de luni, vânturile se vor intensifica şi vor atinge ''valori excepţionale cuprinse între 130 şi 150 km/h sau chiar mai mari în anumite regiuni''.

Impactul acestor vânturi, care suflă dintr-o direcţie neobişnuită pentru Corsica, va fi amplificat de umiditatea mare din sol, existând pericolul prăbuşirii de copaci.

Fenomene de vârtej sau tornadă se pot, de asemenea, produce pe insulă. În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea ar putea atinge local 150-200 mm.

Într-un comunicat publicat luni, Prefectura din Haute-Corse a făcut apel la locuitori "să nu-şi ia vehiculele şi să rămână la domiciliu sau la locul de muncă până la terminarea furtunii".

Cursele portuare au fost sistate de duminică seară la Bastia şi reprogramate în insula Rousse. Traficul aerian este afectat în mică măsură, înregistrându-se doar câteva întârzieri.

În oraşul Ajaccio, încă de duminică a fost anunţată închiderea creşelor, centrelor de agrement sau a celor sociale..