Calendarul mayaş: Apocalipsa în 2012

Calendarul mayaş: Apocalipsa în 2012

Washingtonul este înghiţit de un seism puternic, iar Los Angeles este lovit de un cataclism. Domul Bisericii Sfântul Petru din Roma s-a prăbuşit peste credincioşii care se aflau în piaţă. Apocalipsa!

Acestea sunt imaginile surprinse în filmul "2012". Scenariul este scris după o teorie, un calcul făcut în urmă cu mai bine de 3.000 de ani de către mayaşi. Aceştia ar fi calculat când vine sfârşitul lumii.

În curentele New Age, se avansează ziua de 21 decembrie 2012. Partizanii acestei teorii spun că această dată corespunde cu sfârşitul unui ciclu de 7.885 de ani - pictun. Mayaşii spuneau că, la sfârşitul fiecărui pictun, Universul va fi distrus şi apoi recreat. Însă, potrivit calendarului gregorian, folosit în zilele noastre, acelaşi calcul al mayaşilor ar da ca rezultat anul 4772. Acest lucru pentru că mayaşii au început calendarul în anul 3114 - 3113 î.Hr., iar forma finală a primit-o trei milenii mai târziu. Mayaşii aveau un calendar foarte precis. Chiar ar fi putut prezice Apocalipsa?

Dintre toate sistemele de contabilizare a timpului, calendarul mayaş s-a dovedit a fi cel mai precis, cel mai complex şi cel mai detaliat. Apărut probabil în ultimul secol de dinainte de Hristos, corecţia sa este cu zece miimi de zi mai exactă decât a calendarului folosit în prezent. Mayaşii utilizau trei calendare, în funcţie de lungimea diferitelor cicluri de zile - anul istoric, anul civil - Haab şi anul religios - Tzolkin, cu un număr de zile variabil, între 260 şi 365, comparabil cu anul solar, utilizat în prezent. Anii mayaşi au un mare număr de multipli, care se finalizează cu evenimente neaşteptate, de obicei dezastre, sau treceri spre o lume mai elevată - pe sistemul epocilor folosite de istoria actuală - epoca primitivă, epoca sclavagistă, Evul Mediu. <iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/vcaez8jn2Zg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Însă sunt foarte mulţi care spun despre Apocalipsă că e un mit hollywoodian. Nicio sursă maya nu indică vreo distrugere, nici a Universului şi nici a umanităţii. Singura inscripţie care - potrivit unor pseudo-specialişti - ar face referire la distrugerea totală a umanităţii şi neclară şi în contradicţie cu precizia demonstrată de mayaşi la calendar.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • SFÂRŞITUL LUMII în LUX. Cum vor trăi miliardarii după APOCALIPSĂ

Cultura mayaşilor

Mayaşii au reprezentat o civilizaţie precolumbiană din America Centrală. Apărută cu trei milenii înainte de Hristos, a cunoscut apogeul între secolele al VI-lea şi al IX-lea d.Hr.Venirea europenilor pe continentul american, în secolul al XVI-lea, i-a găsit în decadenţă, mayaşii dispărând la scurt timp după debarcarea conchistadorilor. Dar, împreună cu aztecii şi incaţii, acest popor a marcat pozitiv din punct de vedere social, economic şi ştiinţific America Centrală.

  • Un SECRET bine păstrat. Ce au ASCUNS mayaşii sub podeaua unui palat

Moştenirea lăsată de mayaşi este, în principiu, de ordin arhitectural, mărturie fiind ruinele impresionante ale palatelor şi templelor piramidale împărţite prin junglă. Civilizaţia maya este recunoscută şi prin dezvoltarea sa uimitoare în cunoştinţele de matematică şi astronomie. <iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/5ZkOtkNO4wM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Mayaşii au fost singurii americani precolumbieni care au avut un sistem de alfabet scris integral. Organizarea politică, având la bază rivalitatea dintre oraşele lor, i-a învăţat şi multe taine din arta războaielor. CITIŢI ŞI:

  • Pregătiri pentru o altfel de apocalipsă
  • Unu din 10 oameni aşteaptă SFÂRŞITUL LUMII
  • A fost descoperită "Doamna conducător ŞARPE"

ALTE SUBIECTE:

  • IMAGINILE CATASTROFEI din urma uraganului Sandy
  • 24 de minute de GROAZĂ în poştă. Ce urmărea "TERORISTUL" cu TOPOR
  • GHINION TERIBIL. Violată de două ori într-o singură noapte