Un fulger orbitor de lumină, ceva neidentificat deasupra capului sau extratereștri la ușă. Undeva adevărul este acolo. Canadienii par să vadă mai mulți „Extratereștrii” în timp ce scanează cerul nocturn din ce în ce mai mult. Pandemia COVID-19 a făcut ca oamenii să petreacă mai mult timp în aer liber, ceea ce a dus la un interes tot mai mare pentru astronomie și la apeluri neobișnuite către dispecerii 911 din Canada.

Centrele din Alberta (Canada) au primit aproape 900.000 de apeluri anul trecut și sunt unele neobișnuite – care nu necesită trimiterea poliției, a pompierilor sau a serviciilor de urgență – care tind să iasă în evidență în mintea celor 160 de dispeceri. „Cu siguranță au existat câteva teme majore, despre observații neobișnuite ale OZN-urilor și sateliți”, a spus Tracy Duval, director de operațiuni interimar în Red Deer, Alta.

„Am primit o mulțime de apeluri odată cu lansarea satelitului SpaceX. Sunt după un tipar foarte specific, se văd pe cer, nu lovesc pământul și putem doar să explicăm foarte repede oamenilor că există sateliți reali acolo. ” SpaceX este o companie aerospațială americană fondată de magnatul de afaceri Elon Musk.

Observațiile privind OZN-uri din zona canadiană au scăzut în 2019, dar se așteaptă să crească pe fondul relansării pandemiei de coronavirus.

Duval a spus că există unii oameni care sunt convinși că extratereștii au aterizat deja și încearcă să pătrundă în casele lor. „Deși îți vine să zâmbești un apel de acest tip te face să spui: „Nu e nimic, sunt destul de sigur că nu s-a întâmplat nimic, că ești bine. Pentru că oamenii chiar cred asta ”, a mai spus ea.

Un exemplu? Evan Davis din Shellbrook, Sask., a avut o întâlnire stranie în timp ce conducea dimineața devreme la sfârșitul lunii februarie. „A fost ca un fel de amurg. Soarele venea în spatele meu și dintr-o dată a apărut o fulgerare. Și apoi a existat această minge de foc mare și uriașă, care a lăsat o urmă aprinsă care a rămas o secundă sau două în spatele meu, până când a căzut ”, a spus Davis. „Este ceva ce nu voi uita. A fost spectaculos și totul a durat aproximativ șase sau șapte secunde în total. A luminat tot cerul și apoi a dispărut ”.

Adevărul? Un fragment de cometă a ars în atmosfera Pământului și a luminat cerul de dimineață devreme peste Alberta și Saskatchewan în februarie.

Ufology Research, bazat pe Winnipeg, a lansat un sondaj în martie care a indicat că observarea OZN-urilor în toată Canada a crescut cu 46% în 2020. Chris Rutkowski al centrului a declarat că totalul de 1.243 de observări este unul dintre cele mai mari înregistrate într-un singur an.

Explicația? Unii astronomi sugerează că oamenii pur și simplu privesc mai mult cerul nopții în timpul pandemiei. „A fost o reală renaștere a astronomiei”, a spus Ron Waldron, președintele Societății Astronomice Regale din Canada din Saskatoon, care a menționat că telescoapele sunt puține.

„Oamenii observă brusc cerul nopții. Nu au mai observat asta, așa că ceea ce astronomii urmăresc de ani de zile și știu exact ce este, oamenii ridică privirea acum și spun: Nu știu ce este, așa că trebuie să fie un OZN. ”

Waldron a spus că mai mulți sateliți sunt lansați în ultima vreme, fiind sunt vizibili pentru ochiul uman. La fel și Stația Spațială Internațională într-o noapte senină. „(Oamenii) nu sunt neapărat capabili să interpreteze ceea ce văd. Nu există mai multe obiecte zburătoare neidentificate acolo sus în timpul pandemiei decât erau înainte ”.