Evenimentul Zilei > Politica > Gata! SE ȘTIE VIITORUL POST pregătit pentru Kovesi. Sprijinul a venit de unde NU SE AȘTEPTA NIMENI. News alert
Gata! SE ȘTIE VIITORUL POST pregătit pentru Kovesi. Sprijinul a venit de unde NU SE AȘTEPTA NIMENI. News alert

Gata! SE ȘTIE VIITORUL POST pregătit pentru Kovesi. Sprijinul a venit de unde NU SE AȘTEPTA NIMENI. News alert

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chişinăului, a publicat un mesaj pe pagina personal de Facebook prin care o invită pe fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, să-și continue activitatea în Republica Moldova.

Luni, internetul a fost asaltat de mesaje și de opinii în legătură cu acțiunea preşedintelui Klaus Iohannis care a semnat decretul de demitere din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Printre oamenii publici care și-au exprimat un gând în acest sens, s-a aflat și fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Acesta i-a transmis lui Kovesi că o așteaptă în Moldova dacă „nu are loc” în București.

În continuare, vom reda integral mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Dorin Chirtoacă: 

„Eu am făcut niște cererei care vor fi depuse oficial azi. Prin revocarea doamnei Kovesi nu înseamnă că am făcut ceva pentru că va fi înlocuită o persoană cu altă persaonă, sistemul este același.

Primul lucru, cer președintelui României să denunțe public protocoalele încheiate între SRI și toate instituțiile și să se dezică de ele. Să denunțe public toate interceptările ilegale pe siguranță națională și să se dezică și să denunțe public echipele mixte care au participat alături de judecătorii la judecarea, anchetarea și condamnarea oamenilor nevinovați. Dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel, înseamnă că nu respectă Constituția și atunci cer colegilor mei să continuăm cu cererea de suspendare.

Al doilea lucru. Cer ministrului Justiției să ceară tuturor forțelor și instituțiile pe care dânsul le cunoaște să facă publice echipele de procurori și judecători care au colaborat cu SRI. În același timp, fac domnului Hellvig aceeași cerere oficială, ca parlamentar al României, să denunțe și să arate public toți procurorii și judecătorii care în acești 8-10 ani au colaborat și au făcut echipe mixte, au anchetat și au judecat, împreună cu SRI dosarele și oamenii nevinovați.

Cer procurorilor, pentru că sunt foarte mulți procurori onești, să se dezică de toți procurorii care au făcut abuzuri, să-i facă publici dacă îi cunosc, iar cei din DIICOT să se dezică de procurorul Horodniceanu care, prin ceea ce face, nu face decât un abuz de putere”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD a mai spus că membrii coaliției de la putere sunt pregătiți în continuare să îl suspende pe Klaus Iohannis, precizând că temeiul invocat ar putea fi acela că timp de 30 de zine nu a vrut să respecte decizia Curții Constituționale referitoare la revocarea Codruței Kovesi.

”Ieri eram pregătiți toți să cerem suspendarea președintelui. Nu înseamnă că ne-am oprit pentru că doamna Kovesi a fost revocată din funcție de domnul președinte pentru că el nu a respectat multe luni nici Constituția, nici Curtea Constituțională și nu respectă nici măcar Parlamentul”, a mai spus Cătălin Rădulescu.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: