Am avut dreptate: noua Mazda6 va fi versiunea de serie a senzaționalului concept Takeri

Am avut dreptate: noua Mazda6 va fi versiunea de serie a senzaționalului concept Takeri

Viitoarea generație a autoturismului de clasă medie Mazda6 va fi lansată la sfârșitul lunii septembrie, cu ocazia Salonului auto de la Paris. Modelul va avea la bază senzaționalul concept Takeri.

Mazda a confirmat, ieri, ceea ce probabil toată suflarea automobilistică știa sau își dorea: viitoarea generație Mazda6 va fi versiunea de serie a senzaționalului concept Takeri, prezentat luna trecută publicului european, la Salonul auto de la Geneva.

Producătorul auto nipon va expune noua Mazda6 la Salonul auto de la Paris din toamnă.

Așadar, viitoarea generație a modelului de clasă medie Mazda6 va epata, înainte de toate, prin stil. Prototipul Takeri stă mărturie în acest sens.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vor exista însă și alte puncte de atracție.

Mazda Takeri este echipat cu noua motorizare diesel SKYACTIV-D, sistemul i-stop şi cutia de viteze automată cu 6+1 trepte SKYACTIV-Drive.

Potrivit producătorului, Takeri țintește obținerea unei eficienţe de top în ceea ce privește consumul de energie, fără compromisuri pe partea de performanţă.

Takeri este primul model Mazda echipat cu i-ELOOP (Intelligent Energy Loop), un sistem de frânare regenerativă care foloseşte ”o soluţie unică” pentru convertirea energiei cinetice în electricitate, în timpul frânării, şi, ulterior, stocarea acesteia într-un capacitor electric cu două straturi.

Energia recuperată este apoi utilizată pentru alimentarea componentelor electrice, reducând solicitarea motorului şi scăzând consumul de combustibil cu până la 10%, susține Mazda.

Mazda6 este un model de segment D, concurent cu Volkswagen Passat, Opel Insignia, Ford Mondeo, Honda Accord și Toyota Avensis.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/t9s97KEMEHM" frameborder="0" height="315" width="633"></iframe>