Incidentul s-a petrecut pe 16 aprilie, în comuna Pomi. Porcul a scăpat dintr-o gospodărie din vecinătatea șoselei principale și a fugit pe stradă, punând circulația în pericol, potrivit presei locale.

Femeia a ieșit după animal, să-l prindă, fără să mai țină cont că nu și-a completat declarația pe proprie răspundere. De altfel, nici nu ar fi avut vremea necesară să o facă, în contextul în care dorea să-și recupereze godacul întreg, înainte să fie lovit de vreun autovehicul, ca să aibă ce sacrifica de Crăciun.

Aflați în zonă, membrii unui echipaj de poliție au dat dovadă de vigilență și au luat-o la întrebări în legătură cu restricțiile și cu declarația pe propria răspundere. Degeaba a încercat femeia să explice că a trebuit să fugă după porc pentru că animalul punea în pericol circulația pe stradă, că nu a avut cu cine discuta.

Nemulțumiți de răspunsuri, nu au ținut cont nici de situația de urgență care a impus escapada gospodinei în afara curții și nici de faptul că, în cele din urmă, porcul putea fi considerat un animal de companie scos la plimbare prin împrejurimile casei. Drept urmare, i-au aplicat amenda maximă, 2.000 de lei, sumă care se reduce la jumătate, la 1.000 de lei în cazul în care este achitată în termen de 15 zile.

„A circulat în calitate de pieton pe strada Principală din comuna Pomi, fără a avea asupra ei declarația pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanța Militară”, se arată în procesul verbal întocmit de polițiști.

Replica a venit în scurtă vreme din partea bărbatului femeii, citat de portalsm.ro:

„Mulțumim pentru amenda data soției mele. Porcul din gospodărie a fugit pe strada și soția mea nu a apucat sa facă declarația pe propria răspundere, încălcând astfel ordonanța militara”.