Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai rezistentă vietate de pe PĂMÂNT! Poate supravieţui APOCALIPSEI
Cea mai rezistentă vietate de pe PĂMÂNT! Poate supravieţui APOCALIPSEI

Cea mai rezistentă vietate de pe PĂMÂNT! Poate supravieţui APOCALIPSEI

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit cea mai rezistentă creatură de pe Pământ! Această vietate indestructibilă poate realmente să supravieţuiască Apocalipsei!

Pe cât sunt de mici, pe atât sunt de rezistente. Minusculele tardigrade au fost numite de oamenii de ştiinţă drept creaturi indestructibile. Asta după ce au descoperit ca este singura specie care poate supravietui oricăror condiţii, până când Soarele se va stinge.

Deşi gândacii erau consideraţi drept cele mai rezistente vietăţi, aceste animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici de până la un mm, sunt mult mai puternice şi sunt capabile să supravietuiasca pe planetă şi în următorii 10 miliarde de ani, indiferent de condiţii, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Oxford.

Numite şi urşi de apă, tardigradele pot supravieţui timp de 30 de ani fără apă sau hrană şi rezistă la temperaturi extreme de până la 150 de grade Celsius, la adâncimile marilor sau la vacuumul înghetat al spaţiului cosmic, scrie The Telegraph.

Cercetatorii de la Universitatile Oxford si Harvard au descoperit ca abilitatile lor speciale le pot proteja in cazul unor calamitati care ar putea sterge orice urma de viata de pe Pamant, arata Digi24.

Descoperirea oamenilor de ştiinţă sugerează că aceste creaturi vor supravieţui mult după ce oamenii vor dispărea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: