Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO. Scandal la Primăria Sectorul 1. Clotilde Armand a interzis accesul unor consilieri la ședința pe tema deșeurilor. A venit Poliția, se lasă cu plângere penală!
VIDEO

VIDEO. Scandal la Primăria Sectorul 1. Clotilde Armand a interzis accesul unor consilieri la ședința pe tema deșeurilor. A venit Poliția, se lasă cu plângere penală!

Doi consilieri PSD au sunat la 112 pentru a anunţa că nu sunt primiţi la şedinţa pe tema deșeurilor desfășurată la Primăria Sectorului 1. Poliţia a sosit la faţa locului şi face cercetări.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat miercuri, 14 iulie 2021, începând cu orele 11.00, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9, o şedinţă de lucru pe tema gestionării problemei deşeurilor din Bucureşti cu importante oficialităţi de la nivel central şi local printre care ministrul Mediului, Tanczos Barna, dar şi primarul general, Nicuşor Dan.

Consilierilor locali PSD care au dorit să asiste la discuții, dată fiind importanța temei, primarul Armand le-a refuzat accesul.

Cristian Adrian Tudose, consilier local PSD, una dintre vocile vehemente mai ales când a fost vorba despre blocarea de către primar a proiectului privind construirea unui centru pentru copiii cu sindrom Down, dar și în ceea ce privește rezolvarea crizei gunoaielor din sector, nu a fost lăsat astăzi să participe la ședința privind situația deșeurilor din sectorul 1

Consilierul a apelat, prin intermediul serviciului 112, Poliția, care a ajuns de urgență la Primăria Sectorului 1.

L-au pus să facă cerere să participe, apoi i-au spus că îi vor da un răspuns…peste 30 de zile

”Am dorit și era normal să participăm la ședință pentru a lua la cunoștință deciziile pe care urmau să le emită primarul general, agenția pentru protecția mediului, garda de mediu, întrucât suntem singurul sector din București pe raza căruia se află un deposit de deșeuri cu care, indirect, ne aflăm în instanță pentru contestarea autorizației. Ni s-a refuzat accesul, desi eu personal de 5 ani m-am ocupat de problemele de mediu din sector. Nu înțeleg de ce mi s-a refuzat participarea, în condițiile în care nu doream să iau cuvântul, voiam doar să assist să vad cum se pune problema în interesul cetățenilor. Am făcut o cerere scrisă, la solicitarea domnului Ioneș Stoica, directorul departematului de comunicare și mi s-a răspuns că …mi se va răspunde peste 30 de zile. Aceata este primăria de sticlă a doamnei Clotilde Armand” a relatat pentru EVZ  consilierul local Adrian Tudose.

Plângere penală pentru abuz în serviciu

”Polițiștii au luat la cunoștință situația. Consider că interzicerea participării la o ședință de interes public, în interesul cetățenilor sectorului 1 îngropați în gunoaie este un abuz în serviciu, ceea ce ne dă dreptul de a face o plângere penală împotriva celor care ne-au interzis accesul în calitate de spectator, repet, nu în idea de a deranja cumva ședința. Aceste aspecte  au fost consemnate în procesul verbal și vor sta la baza plângerii penale pe care o voi iniția” a mai spus consilierul PSD.

În stilul de comunicare caracteristic primariei lui Armand, Ionel Stoica, în calitate de coordonator al Serviciului de Presă al Primăriei Sectorului 1 a scris pe Facebook că ”şedinţa de astăzi este organizată de primarul Sectorului 1 şi nu este una publică. Doi consilieri PSD s-au autoinvitat. Foarte agresivi cu mine, mă tot ameninţă cu plângeri administrative şi penale”