Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO/ PNL sector 1 o somează pe Clotilde Armand să vină la negocieri cu toate părțile implicate
VIDEO

VIDEO/ PNL sector 1 o somează pe Clotilde Armand să vină la negocieri cu toate părțile implicate

PNL sector 1 iese la atac. O cheamă pe Clotide Armand la o discuție transparentă, cu toate părțile implicate. „Vrem normalitate pentru cetățenii din sector, această situație nu mai poate să dureze”, a spus Sebastian Burduja, preșendinte PNL Sector 1, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi.

De mai bine de opt luni, Clotilde Armand a declarat război total firmei de salubritate Romprest, război în care afectați sunt cetățenii Sectorului 1.

Pentru a găsit o rezolvare a acestui scandal, Sebastian Burduja cere ca toate părțile implicate să vină la o discuție transparentă. „ Este un subiect care ne preocupă, un subiect pe care nu putem să-l ignorăm pentru că este despre viața cetățenilor din sectorul 1. PNL sector 1 vrea normalitate pentru cetățeni. Pentru că este vorba de claritatea vieții oamenilor, este vorba de siguranța vieții oamenilor și nu în ultimul rând este vorba de imaginea nu a unui individ, nu a unei companii, este vorba de imaginea unei comunități”, a spus președintele PNL Sector 1 în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a completat că s-a săturat să primească sute de sesizări din partea locuitorilor.

„Situația asta nu mai poate continua. Toți cetățenii vor soluții, ne cer să venim cu soluții. În primul rând vom fi transparenți pentru că spațiul public au apărut tot felul de informații, fiecare parte are propria versiune legată de ce se întâmplă. Uite amenda, nu e amenda. Uite contractul, nu e contractul. Uite prestația, nu e prestația. Cetățenii sectorului 1 au dreptul să știe adevărul”.

Agenții economici vor trebui să aibă contracte proprii cu firma de salubritate

Înainte de a înainta invitația către actualul primar al Sectorul 1, Sebastian Burduja a semnalat faptul că agenții economici vor trebui să aibă contracte cu operatorii de salubritate.

„Agenții economici din sectorul 1 au conform legii obligația de a încheia contracte cu operatorii de salubritate. Sunt firme în sectorul 1, și vorbim de mii, care nu au aceste contracte, dar își iau gunoiul și îl duc la stâlp și în loc să plătească acele firme așa cum prevede legea, plătim noi toți, cetățenii, din taxele și impozitele noastre”, a mai spus președintele PNL care a dorit să puncteze că partidul din care face parte susține demersurile primarului Clotilde, însă vrea ca totul să fie legal.

Clotilde Armand, gunoi, gunoaie, sectorul 1

„S-a spus că PNL ar bloca demersurile, îndrepățite, dar trebuie demonstrate în justiție, pe care le face primarul spre rezolvarea situației. PNL a susținut o hotărâre de consiliu local, a votat-o în întregime, prin care doamna primar și-a selectat avocatul pe care l-a dorit dânsa, doamna Trandafir înțeleg că se numește, colegii mei nu au văzut-o de prea multe ori, și care reprezintă primăria în instanță. Cerem doamnei avocat un raport imediat cu privire la demersurile pe care le-a făcut până acum, câți bani a încasat de la primăria sectorului 1 și ce șanse estimează de a rezolva aceste lucruri în instanță. Înțelegem că există suspiciunea asupra acestui contract. Foarte bine. De aceea există justiție în țara noastră”.

Georgiana Trandafir, avocat, Clotilde Armand, primar

Clotilde Armand este așteptată alături de avocata Tandafir

PNL dorește ca actualul primar să vină însoțită de avocatul pe care l-a ales pentru a reprezenta Primăria, în persoana Georgianei Trandafir.

„Pentru că este o situație de criză, soluția pe care PNL sectorul 1 o propune și o face publică, este o întâlnire deschisă și constituirea unui grup de lucru, de urgență, mâine, 15 iunie, la ora 16:00, în sala de consiliu local de la primăria sectorului 1. La această întâlnire trebuie să fie toate părțile implicate. În cursul zilei de astăzi o să chemăm și Prefectura București, Garda de Mediu, ANRSC-ul, doamna primar, consilierii locali, consilierii generali, parlamentarii București, jurnaliștii, societatea civilă, doamna avocat Trandafir și pe oricine are ceva de spus pe acest subiect. Să spună, transparent, cu documente”.

Gunoiul nu este singura problemă a Sectorului 1

Tot mâine se vor discuta și alte aspecte, căci, din păcate, Sectorul 1 nu se confruntă doar cu problema gunoaielor. „Sectorul 1 are multe probleme. Sigur are o problemă cu gunoaiele și a generat o criză în pandemie și ea trebuie rezolvată. Nu ne interesează cu cine, nu ne interesează cine strânge gunoiul, nu dăm doi bani pe asta. Dăm toată importanta calității vieții oamenilor din acest sector și faptul că ei când ies din casă în fiecare dimineață miroase ca o groapă de gunoi în centrul Capitalei. Asta ne doare”, a mai spus Burduja.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: