Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO. SECRETELE din viața starului Emma Răducanu. Detalii inedite din viața ei. Este româncă sau nu?
VIDEO

VIDEO. SECRETELE din viața starului Emma Răducanu. Detalii inedite din viața ei. Este româncă sau nu?

Emma Răducanu este noua senzație a tenisului feminin și este prima jucătoare din istorie care a câstigat un turneu de Grand Slam la US Open venind din calificări

A reușit să bată mai multe recorduri, fiind prima jucătoare de tenis care a câștigat un Grand Slam după Maria Sharapova și prima jucătoare de tenis care triumfă într-un Grand Slam după Virginia Wade în 1977. Senzațional este și faptul că a câștigat toate meciurile fără să piardă un set.

La doar 18 ani, Emma Răducanu a uimit o lume întreagă și a câștigat trofeul de US Open după o finală tensionată jucată cu o altă stea a noii generații de jucătoare, Leyla Fernandez, care are 19 ani.

Cu această ocazie, tenismena a câștigat un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari. Înainte de a deveni campioana de la US Open, în toată cariera ei, Emma a câștigat 303.376 de dolari. Succesul vine la doar trei luni după ce a debutat în circuitul de tenis profesionist feminin WTA. În ciuda succesului răsunător, tânăra jucătoare a promis că va rămâne cu picioarele pe pământ și focusată pe tenis.

Ce face cu banii; vrea o pereche de AirPods

În timpul unui interviu, după victoria nesperată de la US Open, Emma Raducanu a spus că și-a pierdut căștile pe care le avea în urmă cu trei săptămâni și că este disperată fără ele, iar acum are ocazia să le înlocuiască. Câștigătoarea celor 2,5 milioane de dolari, a mai spus că s-a gândit înaintea marei finale că dacă va câștiga acest meci își va putea cumpara o nouă pereche de AirPods. Ulterior, a devenit o glumă în echipa ei.

Efectul Emma

Presa britanică semnalează apariția unui nou efect creat de Emma Răducanu și se pare că tot mai multe fete tinere se înscriu la tenis.

Impresionant este și numărul de urmăritori al tenismenei de pe Instagram în doar doua zile. 1,4 milioane de noi fani și-au arătat interesul pentru activitatea campioanei.

Triumfătoarea Emma Răducanu s-a remarcat la nivel mondial după plecarea zeilor Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal sau Novak Djokovici. Asta confirmă setea de noi modele în tenis.

Fiica celor trei țări

Cea mai nouă senzație a tenisului mondial s-a născut în Ontario, Canada, pe 13 noiembrie 2002. A crescut la Londra, iar tatăl este român și mama chinezoaică. Ian si Renee Răducanu sunt profesioniști în industria financiară română și chineză. Cei doi s-au mutat la Londra când fiica lor avea 2 ani. Încă de la o vârstă fragedă, actuala campioană mondială a practicat golf, balet, călărie, schi, baschet, tenis de masă, motocros și go-kart.

În Anglia, de la vârsta de 5 ani a fost văzută ca o viitoare vedetă mondială a tenisului. Părinții ei, exigenți cum îi descrie campioana, au vrut ca ea să se concentreze asupra studiilor. Cea care a reușit o performanță remarcabilă a jucat puțin în ultimii doi ani din cauza pandemiei, dar și a pregătirii pentru examene. Cu doar câteva săptămani înainte de triumful epic de la US Open, Emma a avut bacalaureatul.

Marea campioană a primit felicitări din partea multor personalități de pe întreg mapamondul. Regina Elisabeta a Marii Britanii, ducii de Cambridge, William și Kate,  premierul Boris Johnson și Djokovic sunt doar câteva nume care și-au exprimat public felicitările.

 

Publicat in categoriile: Blitz news, Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: