Evenimentul Zilei > Sport > Victorie spectaculoasă pentru Nadal! S-a calificat în a șasea finală de la Australian Open
Victorie spectaculoasă pentru Nadal! S-a calificat în a șasea finală de la Australian Open

Victorie spectaculoasă pentru Nadal! S-a calificat în a șasea finală de la Australian Open

Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 6 are parte de o mulțime de reușite în 2022. Tenismenul l-a învins, vineri, pe italianul Matteo Berrettini, locul 7 ATP şi cap de serie 7. A dovedit încă o dată că este un sportiv de excepție și s-a calificat la Australian Open.

Rafael Nadal, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 6, l-a învins, vineri, cu scorul de 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, pe italianul Matteo Berrettini, locul 7 ATP şi cap de serie 7. I-a uimit pe fani și s-a calificat la Australian Open 2022. Meciul a durat două ore şi 55 de minute.

A fost un meci greu pentru Nadal. Tenismenul a ajuns pe mâna medicilor, iar problemele digestive, oboseala și căldura i-au dat bătăi de cap. Antrenorul lui Nadal, Carlos Moya, a declarat că sportivul a slăbit peste 4 kilograme.

„A slăbit patru kilograme la finalul meciului. Starea lui de deshidratare era avansată. Este obişnuit să sufere în aceste condiţii. Se pregătise bine, aşa că nu ne aşteptam ca asta să se întâmple după o oră şi jumătate de joc.

Ne revenim repede după o insolaţie. Nu am fost cu el în această dimineaţă (miercuri – n. r.), dar îmi închipui că a văzut zile mai bune. Ziua suplimentară de odihnă va fi cheia”, a spus Carlos Moya, pentru postul de radio COPE.

Pentru spaniol este a 29-a finală de grand șlam din carieră şi a şasea la Melbourne. În finală, Nadal, care a făcut istorie la Australian Open în 2009, va concura cu Daniil Medvedev (Rusia), locul 2 ATP, sau Stefanos Tsitsipas (Grecia), locul 4 ATP şi cap de serie numărul 4.

Sportivul se antrenează zi și noapte pentru a ajunge primul jucător din istorie cu 21 de titluri de grand șlam.

A fost criticat dur de fanii lui Novak Djokovic

Rafael Nadal și-a spus punctul de vedere despre situația lui Novak Djokovic. Acesta a declarat că tenismenul putea să scape basma curată dacă se vaccina. Declarațiile lui au făcut înconjurul Europei, atrăgând critici din Serbia.

„Mesajul jenant al lui Rafael Nadal după expulzarea lui Novak Djokovic. Te vom ține minte!” a scris publicația sârbă după declarațiile lui Nadal.

„Bineînțeles că nu îmi place această situație. Într-un fel, îmi pare rău pentru el. Dar, în același timp, știa condițiile de aici de luni bune, așa că a decis pentru el.

Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme. El își ia propriile decizii. Fiecare este liber să facă asta, dar există niște consecințe, corect?” a fost părerea lui Nadal despre Djokovic.